Vali Elban Açiklamasi 'Adanamizi Turizm Sektöründe Hak Ettigi Noktaya Tasimaliyiz'

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, "Bizlere düsen görev, degerlerimizin tanitimini ve pazarlamasini iyi yapip, Adanamizi turizm sektöründe hak ettigi noktaya tasimak olmalidir" dedi.

Vali Elban Açiklamasi 'Adanamizi Turizm Sektöründe Hak Ettigi Noktaya Tasimaliyiz'
Her yil 15-22 Nisan haftasinda kutlanan “Turizm Haftasi” münasebetiyle Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli Müdürü Süleyman Kidik ve beraberindeki ögrenciler, Vali Dr. Süleyman Elban’i makaminda ziyaret etti.

Il Milli Egitim Müdürü Yasar Koçak’in da katildigi ziyaret sirasinda bir açiklamada bulunan Vali Elban, turizm konusunda farkindalik olusturmak; ülkemizin hem dogal, tarihî ve kültürel özelliklerini tanitmak hem de bu özellikleri turizm faaliyetlerine kazandirmak amaciyla kutlanan Turizm Haftasi’nin önemine vurgu yapti.

“Bacasiz sanayi” olarak adlandirilan turizmin, ülkeler arasindaki huzur ve baris ortaminin saglanmasinda ve ülke ekonomisine canlilik kazandirilmasinda önemli bir etken oldugunu söyleyen Vali Elban, “Turizm, ülkelerin sosyal-kültürel özelliklerini ve dogal güzelliklerini genis kitlelere tanitan, farkli kültürdeki insanlari bir araya getiren bir sektördür. Turizm, istihdama sagladigi katki ile beraber dinamik yapisi ile ülkelerin ve sehirlerin ekonomik ve sosyal kalkinmalarinda önemli rol oynamaktadir. Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de yükselen turizm trendi çagimizin en büyük degerlerinden ve en önemli is alanlarindan biri olarak karsimiza çikmaktadir” dedi.

Adana’nin dogal güzellikleri, tarihi eserleri, sonsuz mutfak kültürü, kültürel varliklari ve festivalleriyle turizm için cazip bir il oldugunu söyleyen Vali Elban, “Bu degerlerin her biri, bizim birer ürünümüz. Bizlere düsen görev, bu degerlerimizin tanitimini ve pazarlamasini iyi yapip, Adana’mizi turizm sektöründe hak ettigi noktaya tasimak olmalidir” diye konustu.

Kaynak: İHA