Iki Il Arasinda 'Iklim Degisikligi Protokolü' Imzalandi

Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Ardahan Kent Konseyi arasinda iklim degisikligine iliskin ortak çalismalarin yapilacagi is birligi protokolü imzalandi.

Iki Il Arasinda 'Iklim Degisikligi Protokolü' Imzalandi
Protokol Ardahan Kent Konseyi Baskani Burak Tastan ve AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz tarafindan imzalandi. Protokol ile iki kurum arasinda “Birlesmis Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari” çerçevesinde iklim degisikligi, su ayak izi, karbon ayak izi, gida israfi, nitelikli egitim, kültürün sürdürülebilirligi, akilli sehirler ve toplumlar, temiz enerji, karasal ve su ekosistemleri gibi konulari içeren ortak çalismalar gerçeklestirilecek.

Ardahan Kent Konseyi Baskani Burak Tastan yaptigi açiklamada, Ardahan’da ilk, orta ve lise kademesindeki çocuk ve gençlere atölye çalismalari ile iklim degisikligi ve sürdürülebilir kalkinma hedefleri konusunda egitimler verilecegini söyledi.



Tastan, "Ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi ile yaptigimiz bu protokol için öncelikle AGÜ Rektörü Cengiz Yilmaz’a ve hocalarimiza tesekkür ederim. Gelecegimizin en önemli konusu olacak olan iklim ve su konulari olmak üzere sürdürülebilir kalkinma amaçlari konu basliklarinda önemli çalismalar yapacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA