Bakan Karaismailoglu, AKM-Gar-Kizilay Metro Santiyesi Isçileriyle Sahur Yapti

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AKM-Gar-Kizilay metro santiyesi çalisanlari ile birlikte sahur yapti.

Bakan Karaismailoglu, AKM-Gar-Kizilay Metro Santiyesi Isçileriyle Sahur Yapti
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AKM-Gar-Kizilay metro santiyesi çalisanlari ile birlikte sahur yapti. Bakan Karaismailoglu, burada bulunan santiyedeki mühendis ve ustalardan bilgi aldi. Tren hatlarinda oldugu gibi kent içi rayli sistemde de çalismalari Bakanlik olarak yürüttüklerini bilgisini veren Karaismailoglu, “20 yildir ülkemizin de milletimizin de kaderini, kimsenin eline birakmadik. Bundan sonra da birakmayacagiz. Milletimizi de kimsenin keyfine mahkum etmeyecegiz. Onlara kalsa vatandas bekleyecek, metro islerine ayrilan kaynak baska yerlere aktarilacak, hizmet bekleyen vatandas da çile çekmeye devam edecek. Buna "dur" demek için hizla çalisiyoruz. Ülkemiz genelinde 12 ilimizde isletilen kent içi rayli sistem hatti yaklasik 812 kilometredir. Bunun 312 kilometreden fazlasi ne mutlu ki bize Bakanligimizca yapildi. Bu hatlarimizda günde 6,5 milyondan fazla, yillik ise yaklasik 2 milyar 393 milyon yolcu tasimaktayiz" diye konustu.

Istanbul’daki çalismalara iliskin bilgiler veren Bakan Karaismailoglu su ifadeleri kullandi:

"Bakanligimiz yaklasik 185 kilometre uzunlugundaki 14 ayri rayli sistem hattinin insaatini bir an önce tamamlamak, milletimizin hizmetine sunmak için gece gündüz çalismakta. Istanbul’da Pendik-Tavsantepe-Sabiha Gökçen Havalimani metro hatti, Bakiköy-Bahçelievler-Kirazli metro hatti, Basaksehir Çam ve Sakura-Kayasehir metro hatti, Halkali-Basaksehir-Havalimani metro hatti, Altunizade Ferah Mahallesi-Çamlica Cami-Bosna Bulvari rayli sistem projesi, Kazliçesme-Sirkeci rayli sistem ve yaya odakli yeni nesil ulasim projesi ve Gayrettepe-Kagithane-Havalimani metro hatti projeleri olmak üzere Istanbul’da 103,3 kilometre uzunlugunda 7 ayri hatta kent içi rayli sistemde çalismaya devam ediyoruz.”

Bakan Karaismailoglu, Kocaeli, Konya, Kayseri, Gaziantep’te Bakanlik tarafindan yapimina devam edilen kent içi rayli sistem projelerini anlatti. Karaismailoglu, Ankara’da yapilan kent içi rayli sistem çalismalarina iliskin ise Bakanlik tarafindan yapimi tamamlanan, Çayyolu, Sincan ve Keçiören metro hatlari ile yine Bakanlik tarafindan yenilenerek 2018’de hizmete alinan Sincan-Kayas Baskentray hattini örnek gösterdi.

“Projede su anda yüzde 92 genel ilerleme kaydettik”

Projede su anda yüzde 92 genel ilerleme kaydettikleri bilgisini veren Bakan Karaismailoglu, "Simdi de AKM-Gar-Kizilay metrosunu insa ediyoruz. Bu baglantiyi da tamamladigimizda Ankara metrolarinin toplam hat uzunlugunu yaklasik 3 katina çikacak. Gar Istasyonu, Adliye Istasyonu ve Kizilay Istasyonu olmak üzere 3 istasyondan olusan AKM-Gar-Kizilay metrosu, Keçiören’den Kizilay’a aktarmasiz metro ulasimi saglamasi açisindan çok önemli bir projemiz. Yüksek yolcu kapasitesiyle hattaki ilk istasyon olan Gar Istasyonu’nda vatandaslarimiz Yüksek Hizli Tren Gari’na ulasacak, buradan Baskentray ve Ankaray’a aktarma yapma imkanina da sahip olacak. Adliye Istasyonu’nda M1 hattina, Baskentray’a, son istasyon olan Kizilay Istasyonu’nda ise Batikent Metrosu’na, Çayyolu Metrosu’na ve Ankaray Metrosu’na aktarma yapabilecek. Projede su anda yüzde 92 genel ilerleme kaydettik” diye konustu.

Karaismailoglu, Gar Istasyonu’nun yüzde 98’i, Adliye Istasyonu’nun yüzde 93’ü ve Kizilay Istasyonu’nun yüzde 45’inin bitirildigini açikladi.

Bakan Karaismailoglu, daha sonra isçilerler hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA