Varto Belediyesi Tarafindan Iftar Çadiri Kuruldu

Mus’un Varto Belediye Baskanligi tarafindan Ramazan ayinin ilk gününde kurulan iftar çadirinda büyük bir yogunluk yasandi.

Varto Belediyesi Tarafindan Iftar Çadiri Kuruldu


Varto Belediyesi Baskanligi tarafindan kurulan iftar çadirinda vatandaslar büyük ilgi gösterdi. Kurulan iftar çadirinda yoksul ve yardima muhtaç vatandaslara sicak yemek vermek için çaba sarf ettiklerini belirten Varto Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Güder, yemek hazirlama ve dagitim isini Varto Belediyesi Baskanligi elemanlari tarafindan yapildigini söyledi.

Maddi durumu el vermeyen ihtiyaç sahibi 500 vatandasa ise Ramazan kolisini dagitacaklarini söyledi.



Ramazan ayinda yoksul ve yardima muhtaç vatandaslara iftarda sicak yemek dagittiklarini ve yemeklerin çadirda hazirlandigini belirten Varto Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Menduh Isik, "Pendamiden dolayi iki yildir çadirimizi kuramiyorduk. Geçmis yillarda oldugu gibi bu yil da yoksul ve yardima muhtaç vatandaslarimiz iftarliklari yardim çadirindan alabilecekler. Yemekler iftar çadirinda hazirlanacak. Günlük yaklasik 500 fakir aileye sicak yemek dagitimi yapilacak ve ayrica 500 koli de Ramazan kolisi dagitilacaktir. Iftar çadirinin kurulmasinda en büyük emegi olan Varto Kaymakamimiz ve Belediye Baskanimiz Mehmet Güder’e saygilarimizi sunariz. Vartolular adina tesekkür ederiz ” dedi.



Ramazan ayinda iftar yemeginin önemli oldugunu söyleyen ve çadirda iftarini açan vatandaslar ise, iftar çadirinin kurulmasinda emegi geçenlere ve Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskani Vekili Mehmet Güder’e tesekkür ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA