Esenler'de 400 Çocuk Ilk Oruçlarini Birlikte Açti

Esenler Belediyesi, bu yil ilk defa oruç tutan 400 çocugu iftarda bir araya getirerek, birlikte oruçlarini açmanin mutlulugunu yasatti.

Esenler'de 400 Çocuk Ilk Oruçlarini Birlikte Açti
Esenlerli çocuklar, af ve magfiret ayi olan Ramazan-i Serif’in mutlulugunu ve bereketini ayni sofrada paylasti. Ilk defa oruç tutmaya baslayan 400 çocuk, Esenler Kültür Merkezinde gerçeklestirilen iftar programiyla oruçlarini açti. Çocuklar ilk iftarlarinda Nasreddin Hoca, Keloglan ve palyaçolar esliginde eglendi. Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, çocuklarin iftarini kutladi. Aksam ezaninin vaktinin gelmesiyle iftar sofralarinda yerlerini alan çocuklar, Ahmet Üzülmez’in okudugu aksam ezaniyla oruçlarini açti. Çocuklar, ilk iftarlarinin ardindan Fevziye Kübra Kara’nin yemek duasina hep birlikte “Amin” dedi.

Çocuklarin “dis kirasi” adi altinda hediyeleri ise Bilgi evlerine teslim edilirken, oruçlarini açan çocuklara Osmanli macunu ve patlamis misir ikram edildi.

Oruç tutmakta zorlandigini belirten Cihan Mustafa Ertam, “Allah rizasi için oruç tutuyoruz. Sahura kalktim. Sahurda salçali sarma yedim. Çok zorlandim. Disarda biraz oynadim ama nasil yoruldum birde üstüne oruç tuttugumu unutup nerdeyse su içecektim” seklinde konustu.

Orucun güzel geçtigini belirten Elanur Soyad, “Çok güzel geçti ama çok aciktim. Oruç bence iyi gidiyor zorlanacagimi düsünüyorum” dedi.

Tekne orucu tuttugu söyleyen Hamza Furkan Turgut ise, "Tekne orucu tuttum. Tam ezana bir saat kala tutamadim. Bu sene tam tutacagim. Seneye tam oruç tutsunlar” diye konustu.

Kaynak: İHA