Edirne'de Tir Kuyrugunda Iftar Telasi

Edirne’de Hamzabeyli Sinir Kapisi’nda yüklerini götürmek için bekleyen tir sürücülerinin olusturdugu kuyruk kilometrelerce uzadi. Günlerce siranin kendilerine gelmesini bekleyen tir sürücüleri, ailelerinden uzakta oruçlarini açti.

Edirne'de  Tir Kuyrugunda Iftar Telasi


Edirne’de Hamzabeyli Sinir Kapisi’nda ihracat yüklerini götürmek için bekleyen tir sürücüleri kilometrelerce kuyruk olusturdu. Tir kuyrugu bu kez Ramazan ayina denk gelince, sürücüler oruçlarini karayolunda açmak zorunda kaldi. Sürücüler dorselerinde bulunan dolaplarda kendi imkanlariyla hazirladiklari yemeklerle iftar sofrasi kurup oruçlarini açti. Gebze’den Almanya’ya yola Ali Yilmaz Ramazanin ilk gününde ilk iftarini aracinda bulunan dolapta kurdugu sofra ile yaptigini belirterek, “Ramazanin 1. günü. Yaklasik 25 kilometreden siraya girdik. Uykusuzuz, yorgunuz. Biran önce Bulgar gümrügüne kadar gidip dinlenmek istiyoruz. Simdi iftarimizi açiyoruz. Buna da sükürler olsun topraklarimizda iftari açmak, Ramazana baslamak vesile oldu. Zorluklari var bu meslegin. Bizler de bunlari bilerek direksiyona geçtik. Çoluk çocugumuz için yollardayiz. Araçlarimizda sadiklarimiz var ve soframizi kurup yemek yeme sansimiz oluyor. Türkiye’den 1, 2 ay kadar yetecek gidamizi alip çikiyoruz yola. Bu gün Ramazanin ilk günü ve suanda Hamzabeyli Sinir Kapisi’ndayiz 25 kilometrelik siranin sonuna geldik. Güzel yuvalarin, sicak yuvalarin kiymetini bilsinler. Bizler yollarda çok eziyet çekiyoruz. Bu güzel Ramazanda evlerindeler sanslilar çoluk çocugu ile birlikte” dedi.



“Sükürler olsun orucumuzu açtik”

Kocaeli’nden Almanya’ya yük götüren Murat Çetin Ramazanin ilk gününde orucunu 30 kilometrelik kuyrukta açtiklarini vurgulayarak, “Sükürler olsun bu Ramazani da gördük sag salim. Biz yine yollardayiz, bizim de meslegimiz bu. Mutluyuz yani yaptigimiz isi de seviyoruz. Biz bir aile gibiyiz önümüzdeki araba, arkamizdaki araba ile hep beraber bir araya geliyoruz. Herkes sandiginda ne varsa biri çorba yapiyor, birisi yemegi yapiyor, birisi de çayi yapiyor. Dün aksam saat 9’dan beri buradayiz. Hamzabeyli’nde 30 kilometrelik siraya girdik. Sükürler olsun Ramazanin ilk gününde iftarimizi da burada açmak nasip oldu. Aslinda daha güzel bir seyler yapabilirdik ama sirada oldugumuz için çok fazla ugrasamadik. Orucumuzu açtik Ali arkadasimla beraber. Ben de Kocaeli’nde yükü aldim Almanya’ya gidiyorum. Ailemizden uzagiz ve bizi en çok üzen, yoran sadece o oluyor. Ailemizin rizki için yola çikiyoruz, alistik artik. Tek basina burada kuzuda kessek yenmiyor ve onun için arkadaslarla bir araya gelip yiyoruz. Bütün ülkemizin Ramazani mübarek olsun. Ramazanin ilk günüydü herkes iftarini açti. Biz de isterdik ilk gün orucumuzu evde açalim ama nasip böleymis” seklinde konustu.

Iftarin arindan tir soförleri demledikleri çay ile sohbet ediyorlar.
Kaynak: İHA