Aksaray'da Semt Pazarlarinda Ramazan Yogunlugu

Aksaray’da Ramazan ayinin ilk günü vatandaslarin alisveris için marketler yerine semt pazarlarini tercih etmesiyle birlikte tezgahlar erken saatlerde hareketlendi.

Aksaray'da Semt Pazarlarinda Ramazan Yogunlugu
Aksaray’da ilk iftar öncesi evinin ihtiyaçlarini karsilamak için marketlerden çok semt pazarlarini tercih eden vatandaslar tezgahlari hareketlendirdi. Pazar yerlerindeki ürünler geçen haftaya göre ayni fiyatlardan satisa sunulurken, vatandaslar market fiyatlarina göre manav ve kuru bakliyat ürünlerinde semt pazarlarindan alisverise yogunluk gösterdi. Geçen haftalara göre Ramazanin ilk günündeki yogunluk pazar esnafini sevindirdi. Soguk havalarin da geride kalmasi vatandaslari pazara yönlendirirken, esnaflar geçen haftalara göre daha çok satis yapabildi. Ramazan ayi nedeniyle tezgahlarda en çok yemeklik sebze ve meyveler satildi. Pazar esnaflari tezgahlarinin Ramazan bereketi gördügünü söyleyerek, marketler yerine semt pazarlarinin tercih edilmesini istedi.

Pazar esnafi Ibrahim Kocaman (45), “Yogunluk var çok güzel, Ramazan hos geldi. Allah’in izniyle Ramazan bereketiyle geldi. Insallah iyi olacak havalar isinacak. Milletimizi, halkimizi pazara bekleriz. Haliyle her fiyata ürün vardir. Pazar her zaman uygundur. Ramazan’in bereketiyle herkesi bekleriz” dedi.

Kaynak: İHA