Is Birligi Artti Inovasyon Hiz Kazandi

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Tibbi Biyokimya Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Ilker Saygili, küresel ekonomide Üniversite-Sanayi is birligi ile inovasyon temelindeki çalismalarin hiz kazandigini söyledi.

Is Birligi Artti Inovasyon Hiz Kazandi
SANKO Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü Moleküler Tip Ana Bilim Dali Baskani da olan Prof. Dr. Saygili, 21 Nisan Dünya Inovasyon Günü nedeniyle yaptigi açiklamada, “Endüstri 4.0 ile baslayan süreçte, ileri teknolojik üretim, ‘Inovasyon’ sayesinde oldu” dedi.

“Inovasyon” ile baslayan akimla, inovatif olmayan toplumlarin endüstrinin herhangi bir alaninda ilerlemeleri ve katma deger üretmelerinin çok zor olacaginin anlasildigini belirten Prof. Dr. Saygili, bu nedenle küresel ekonomide Üniversite-Sanayi is birligi ile ‘inovasyon’ temelindeki çalismalarin hiz kazandigini kaydetti.

Inovasyonun sözlük anlaminin; yenilik, degisiklik, degisim, icat, bulus olarak özetlenebilecegine vurgu yapan Prof. Dr. Saygili, “Inovasyon; icat etmek veya yeni bir bulus için kullanilirken, mevcut ürünün daha iyisini yapmak için de kullanilabilir” diye konustu.

Inovasyonda yeniligi saglama ve yenilesme sürecindeki baglantinin, farkli disiplinlerin bir arada olmasi ve birlikte çalismasi ile kolaylastigini animsatan Prof. Dr. Saygili, SANKO Üniversitesi’nin bu konudaki çalismalariyla ilgili su bilgileri paylasti:

“SANKO Üniversitesi olarak multidisipliner etkilesim ile inovasyon sürecine, SANKO Üniversitesi Tipta Inovasyon Bulusmalari ve SANKONUK programlarimiz ile katkida bulunmayi hedeflemekteyiz. Çünkü bilimsel organizasyonlar hem bilim diplomasisi hem de küresel ve yerel paydaslarin bir arada etkin çalismalar yapmasini saglayabilecek ortam olusmasinda çok önemlidir. Üniversitemizin yedi yildir düzenledigi kongreler ile inovasyon sürecinde etkilesim olusturmaya çalistik. Üniversite-Sanayi is birlikleri, inovasyonda toplumsal bilinci arttirmak, sadece bilineni yayan degil, yeni yaklasimlar ile yeni bilgi üreten bir süreç için önemlidir. Bu dogrultuda TEKNOFEST, Gaziantep Sanayi Odasi ve Ipekyolu Kalkinma Ajansi ile Medikal Sanayi Teknolojisi Programi(MESANTEP), yine Gaziantep Sanayi Odasi ile Yesil Mutabakat Çalismalarina çok önem veriyor ve ileri teknolojik ürün hedefiyle çalismalarimizi büyük bir heyecan içerisinde sürdürüyoruz.”
Kaynak: İHA