Mimar Sinan'in Torunlari Geçmisinden Ilham Alarak Gelecegini Tasarladi

Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde Türkiye Mimarlar Odasi Çerkezköy Subesi öncülügünde baslatilan ‘Çocuk Gözünde Mimarlik’ projesi çerçevesinde anaokulu ögrencilerinin yaptigi eserler görücüye çikti.

Mimar Sinan'in Torunlari Geçmisinden Ilham Alarak Gelecegini Tasarladi
Mimar Sinan’i Anma ve Mimarlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Çerkezköy’de anaokulu ögrencilerinin hayal güçleriyle tasarladiklari eserler begeniye sunuldu. Türkiye Mimarlar Odasi Çerkezköy Subesi öncülügünde gerçeklestirilen etkinlikte minik mimarlar, hazirladiklari eserleri görücüye çikardi. Anitkabir’den Selimiye Camii’ne, Galata Kulesi’nden havuzlu bahçeli evlere kadar eserlerinin tanitimini yapan ögrenciler, mimarliga bakis açilarini ve hayal güçlerini konusturdular.

Mimar Sinan’i Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki anaokulunu pilot okulu olarak seçtiklerini belirten Mimarlar Odasi Çerkezköy Sube Baskani Sinan Meral, “Çocuklarimizin Mimar Sinan’in eserleri ya da hayal ettikleri herhangi bir eseri aileleri ile birlikte yapmasi için bu projeyi ürettik. Bu projeye 90 ailemiz katildi.

Biz bunlarin içindeki 5 projeyi Çerkezköy Kaymakamligi’na, 5 projeyi Belediye Baskanligi’na, 5 projeyi de Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne ziyaretlerimizde götürecegiz. Ayrica projeler arasindan seçtigimiz eserleri yerel ve ulusal olarak açacagimiz sergilerde kullanmayi planliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA