Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Yatirimlar Sayesinde Kiz Çocuklarinin Egitimle Ilgili Sorunu Kalmadi'

Bolu’da iftar programina katilan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Bugün kiz çocuklarina, kadina siddetle ilgili konusanlarin dün kiz çocuklarimizin egitime erisimiyle ilgili sikitilar yasadigi zaman sustuklarini görüyoruz. Onun için bugün konusacaklari bir sey yok” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Yatirimlar Sayesinde Kiz Çocuklarinin Egitimle Ilgili Sorunu Kalmadi'
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, bir dizi program için Bolu’ya geldi. Ilk ziyaretini Bolu Valiligi’ne yapan ve Il Degerlendirme Toplantisi’na katilan Bakan Özer, daha sonra iftar programinda STK ve muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Özer, burada yaptigi konusmada yapilan yatirimlarla kiz çocuklarinin egitimle ilgili sorunlarinin kalmadigini söyleyerek, “2002 yilinda kiz çocuklarinin ortaögretimdeki okullasma oranlari sadece yüzde 37,9’du. Bugün yüzde 88. Yüksek ögretimdeki kiz çocuklari ve kadinlarin okullasma orani yüzde 11’di. Bugün yüzde 48,5. Erkek çocuklarinin okullasma oranlarini geçti. Yani bu dönemde bir taraftan vatandaslarin ekonomik kazançlari ne olursa olsun egitime erisimleri artarken, ayni zamanda kiz çocuklarimizin da egitime erisimleri, egitimle ilgili problemleri çözülmüstür” dedi.

Kiz çocuklarinin basörtüsü yasaklariyla egitime erisim imkanlarinin engellendigi zaman susanlar oldugunu belirten Özer, “Bugün kiz çocuklarina, kadina siddetle ilgili konusanlarin dün kiz çocuklarimizin egitime erisimiyle ilgili sikitilar yasadigi zaman sustuklarini görüyoruz. Onun için bugün konusacaklari bir sey yok. Dün egitim sisteminde basörtüsü sebebiyle kiz çocuklarinin, kadinlarin egitime erisimi engellendigi zaman susanlarin bugün kadina siddetle ilgili konusacaklari bir sey yok. Katsayi uygulamasindan basörtüsü yasaklarina kadar, din ögretimi ve mesleki egitimini tarumar eden uygulamalardan toplumun peygamberimizin hayatiyla ilgili, Kur’an ve temel dini bilgilerle ilgili seçmeli ders taleplerine kadar tüm talepleri bu dönem içerisinde gerçeklesmistir” diye konustu.

Kaynak: İHA