Izmir Iktisat Kongresi Binasi Kongrenin 100. Yilinda Yeniden Insa Edilecek

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Iktisat Kongresi binasinin bulundugu alanin tapusunun alindigini duyurdu. Bina kongrenin 100. yilinda yeniden insa edilecek.

Izmir Iktisat Kongresi Binasi Kongrenin 100. Yilinda Yeniden Insa Edilecek
Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, 1923 yilinda Izmir Iktisat Kongresi’ne ev sahipligi yapan ve 1979’da yikilan Izmir’in simge yapisi ile ilgili Twitter üzerinden açiklamada bulundu. Vali Kösger paylastigi mesajda, "Izmir’imizin önde gelen kültür varliklarindan Izmir Iktisat Kongresi binasi artik anilarda kalmayacak. Yikilan binanin yer tapusu alindi. Kongrenin 100. yilinda aslina uygun sekilde insa edilecek yeni kongre binasini 2023’te hizmete alacagiz ve Izmir’e çok yakisacak" dedi.

Ocak ayinda katildigi bir toplantida bina ile ilgili konusan Kösger, "Izmir Iktisat Kongresi binasi nerede, binaya ne oldu? Ben yerini tespit ettim. Otopark yapilmaya çalisiliyor. Bir kismi tescilli, bir kismini da tescillemek üzere yazi yazdim ve orayla ilgili bir çalisma baslattim. Izmir’in bir kongre binasina da ihtiyaci var. Izmir’de iktisat kongresini bir daha yapacak olsak yer sorunu var. Izmir Iktisat Kongresi binasi ile ilgili bir çalisma baslatiyoruz" demisti.
Kaynak: İHA