Silopi'den Israil'in Mescid-I Aksa Saldirisina Protesto

Sirnak’in Silopi ilçesinde Israil’in Mescid-i Aksa’ya yönelik çirkin saldirisi protesto edilerek tepki gösterildi.

Silopi'den Israil'in Mescid-I Aksa Saldirisina Protesto


Sirnak’ta HÜDAPAR Silopi Ilçe Baskanliginca düzenlenen basin açiklamasiyla vatandaslar Israil askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldirilarina tepki gösterdi. Basin açiklamasina, Yeniden Refah Partisi Silopi Ilçe Baskani Saban Bilen, Egitim Bir Sen Silopi Sube Baskani Bilal Aksoy, Anadolu Gençlik Dernegi Silopi Sube Baskani Askin Öztürk, partililer ve vatandaslar katildi.

Merkez Çarsi Cami’de kilinan teravih namazinin ardindan cami önünde gerçeklestirilen basin açiklamasini HÜDAPAR Silopi Ilçe Baskani Salih Gök okudu. Isgalci Israil’in Ramazan ayinda Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik vahsi saldirilarini arttirdigini belirten Gök, isgal rejiminin gelenek haline getirdigi bu saldirilarla Müslümanlarin tepkisini ölçerken, bayrama da buruk bir sekilde girmelerini hedefledigini söyledi.



Israil’in Mescid-i Aksa’nin kudsiyet ve mahremiyetini çigneyerek sabah namazinda Aksa’ya her taraftan saldiriya geçtigini dile getiren Gök, "Gerçek ve plastik mermilerin yaninda gaz bombalari ile mescitte namaz kilan cemaat ve murabitlara saldirmis, bu saldirilarda yüzlerce Müslüman yaralanirken yüzlercesi de kaçirilarak esir edilmistir. Bu vahsi ve barbar saldirilar kabul edilemez. Bu saldirilari kiniyor ve lanetliyoruz. Aksa’nin izzeti için bedenlerini siper ederek sehadet serbetini içen sehitlerimizin sehadetini tebrik ediyor, yaralilara acil sifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlügüne kavusmalarini niyaz ediyoruz. Kudüs’te, Aksa’da ve bütün Filistin topraklarinda siyonist isgale karsi direnen kardes ve bacilarimizi buradan selamliyoruz. Mekân olarak yaninizda olamasak da ruhumuz ve kalbimizle yaninizdayiz. Davaniz bizim davamiz, aciniz bizim acimiz, sevinciniz bizim sevincimizdir." dedi.



"Bu saldiri ve isgali bitirmeni yolu, iki devletli çözüm, isgal rejimiyle iliskileri normallestirme safsatalari degildir" diyen Gök, "Bunun böyle olmadigina tarih sahittir. Siyonist rejimle kurulacak her tür iliski Kudüs davasini yalniz birakacak ve zayiflatacak, Aksa’ya yönelik saldirilari artiracak, isgal ve talanin genislemesiyle sonuçlanacaktir. Bunu hiçbir Müslüman kabul etmemelidir. Filistin halkinin kendi vatanlarini, Kudüs’ün seref ve izzetini savunmak için yapmis oldugu mücadele mesru ve kutsaldir. Bu mücadele asla bir terör eylemi degildir. Terörist, Filistin halkini katleden, topraklarini isgal eden Aksa’nin mahremiyetini ayaklar altina alan siyonist isgal rejimdir. Bu isgal ve katliam durdurulmalidir. Tarih ve günümüz sahittir ki bu isgal çetesi kinama, açiklama ve protestolardan degil, sadece güçten anlar. Siyonistleri azginlastiran, pervasizlastiran isledigi cürümlerin yanina kâr kalmasidir. Isledikleri cürümler cezasiz kalirsa bundan sonra daha büyük katliamlara girisecek, Allah muhafaza, bir sabah Aksa’nin tamamen isgal edildigi haberiyle uyanacagiz. Buna asla izin verilmemelidir" seklinde konustu.



Gök, açiklamasina söyle devam etti:

"Allah Aziz’dir. Islam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, isgal ve talana teslim olmayip direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edecekler. Kudüs ve Aksa, sadece saldiriya ugradigi zaman gündemimize girmemeli, daima gündemimizin birinci maddesi olmali, isgalden kurtulusu için kisa, orta ve uzun vadeli isleyen ve kendisini güncelleyen somut planlarimiz olmalidir. Isgal rejimini zulüm ve isgalinde pervasizlastiran Müslümanlarin birlik olamamalaridir. Iki milyarlik Islam ümmetinin gözü önünde bu katliamlarin yapilmasi kabul edilemez. Izzetli ve serefli Müslümanlar, gençlerimiz, kadinlarimiz, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli. Aksa’nin izzeti ve özgürlügü için birlesmeli ve ayaga kalkmalidir. Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hassaten Türkiye, bu saldirilari sona erdirip tekrarlanmamasi için somut adimlar atmalidir. Verilen söz ve vaatler ne olursa olsun, Kudüs davasina sirt çevirip siyonist rejimle iliski kurulmamalidir. Filistin’de ‘normallesme’ siyonist isgalin bitmesidir. Filistin’de ‘normallesme’ isgalcilerin geldikleri yere geri dönmesidir. Dünyanin, siyonistleri devlet olarak tanimaktan vazgeçmesidir. Siyonistleri tanimanin ne Türkiye’ye ne Filistin halkina ne de ümmete bir faydasi olmayacaktir. Aksine dünyevi ve uhrevi vebali büyüktür. Allah indinde kimse bunun hesabini veremez. HÜDAPAR olarak her daim Kudüs davasinin yaninda olduk ve olmaya devam edecegiz. Bütün üyelerimizle Filistin’de yasanan gelismeleri yakindan izliyor ve takip ediyoruz. Gelismelere göre tavirlarimizi belirleyecek, bu isgal ve talana karsi hep birlikte karsi duracagiz. Allah bizleri Özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin. En kisa zamanda Aksa’da hep birlikte namaz kilmayi nasip eylesin."
Kaynak: İHA