Bodrum'da Yeniden Baslayan Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde baslayan ve 6 saat sonra kontrol altina alinan orman yangini, aksam üzeri yeniden basladi. 2,5 hektarlik alanin kül oldugu bölgede rüzgarin siddetiyle yeniden canlanan yangin güçlükle kontrol altina alindi. Bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Bodrum'da Yeniden Baslayan Orman Yangini Kontrol Altina Alindi


Mugla’nin Bodrum ilçesinde sabah saat 05.00 siralarinda Yakaköy Mahallesi Çilek mevkiindeki ormanlik alanda baslayan ve 6 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alinan yangin, aksam üzeri saat 17.00 siralarinda yeniden basladi.

Bölgede etkili olan rüzgarin da siddeti ile tekrar yükselen alevleri kontrol altina almak için ekipler yogun çaba sarf etti. Yangina, Mugla Orman Bölge Müdürlügü yangin söndürme ekipleri, Mugla Büyüksehir Itfaiye ekipleri, Mugla 911 Arama Kurtarma ekipleri ve gönüllü vatandaslar alevleri söndürmek için canla basla çalisti. Tepelik ve sig arazide çikan yangina çok sayida arasöz, itfaiye ekibi ve gönüllü vatandaslar ile müdahale edilirken, yangin yaklasik 3 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alindi. Siddetli rüzgara ragmen yangin, kontrol altina alinirken bazi bölgelerin de sogutma çalismalari baslatildi. Mugla Büyüksehir Belediyesi tankerleri de bölgeye gelerek ekiplere su takviyesi yapti. Ayrica yanginin aksam saatlerinde baslamasi sebebiyle oruçlu olan vatandaslar ve ekipler için kumanya hazirlandi. Henüz bilinmeyen bir nedenle baslayan yanginin çikis nedeni ile ilgili incelemeler baslatilirken sabotaj ihtimali de arastiriliyor.
Kaynak: İHA