Vali Memis Açiklamasi 'Sizleri En Güzel Sekilde Yetistirme Gayretindeyiz'

Erzurum Valisi Okay Memis, Ramazan iftar programlarini araliksiz sürdürüyor.

Vali Memis Açiklamasi 'Sizleri En Güzel Sekilde Yetistirme Gayretindeyiz'
Mübarek Ramazan ayini ilk gününden bugüne kadar iftar programlarini ilçelerde, yurtlarda ögrencilerle, sporcularla, vatandasla, sehit ve gazi yakinlariyla geçiren Vali Okay Memis, Karayazi ilçesinde iftarini açti.

Ali Seker Kiz Kur’an Kursu’nda iftar programina katilan Vali Okay Memis, öncesi esnafi, ilçe emniyet müdürlügü ve ilçe jandarma komutanligini ziyaret etti.

Daha sonra iftar programinin yapildigi Kur’an Kursuna geçen Vali Okay Memis, siniflari tek tek gezerek kiz Kur’an kursu ögrencilerinin Ramazan ayini tebrik etti.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan okunan ezanla 40 ögrenci ile iftar açan Vali Memis, "Ramazan’in böyle eskiden oldugu gibi Pandemi sartlarinin rahatlamasi ile Elhamdülillah daha güzel karsiladik. ilk iftiramizi Tekman’da sehit ailemizle yaptik. Muhammet Seker kardesimde böyle bir iftar programi diyince hemen geldik. Karayazi’da polisimizle yada jandarmamizla bir iftar açacaktik, ama böyle bir davet olunca Kur’an Kursu ögrencilerimizle iftar açmak çok daha güzel oldu. Hanimefendiler sevgili evlatlarimiz, sevgili kizlarimiz sizleri burada çok iyi yetistirmeye gayret ediyoruz. Burada manevi dünyamizin isigi olan son din yüce dinimiz Islam’in kaidelerini ögreniyorsunuz. Cenabi Hakk’in indirmis oldugu Kur’an-i Kerim’i Arapça ve Türkçesi ile ve anladiginiz dilde burada ögreniyorsunuz. Bizim Inancimiz batinin materyalist felsefesi gibi degil, biz olaylara sadece madde olarak bakmiyoruz, bizim inancimiz madde ile manayi bütünlestiren bir inançtir. Peygamber Efendimizin (sav) Hadis-i Serifinde belirttigi gibi, ’Yarin ölecekmis gibi ahiret için, hiç ölmeyecekmis gibi de dünya için çalisin.’ Sizler de burada hem manevi ilimler ögreniyorsunuz hem de ayni zamanda okullarimiza gidiyorsunuz ve diger pozitif ilimleri de ögreniyorsunuz. Iletisim çagindayiz, internetin bütün özelliklerine, matematik, fizik, kimya, biyoloji, gibi bütün ilimlerede vakif olmaya gayret ediyorsunuz. Aslinda dört dörtlük yetisiyorsunuz. Sevgili çocuklarimiz Kur’an-i ezberlemek hafiz olmak hiç kolay bir sey degil. Ezberlemeyi küçüksemek cahilliktir. Her türlü isin formülünü sirrini ezberlemek bilimsel açidan çok degerlidir. Evlatlarimiz, ilerisinde de istediginiz meslege sahip olabilirsiniz. Isterse doktor, avukat, ögretmen, hakim, savci, kaymakam ne istiyorsaniz, baska diger mesleklere sahip olabilirsiniz. Bu tür ilimleri bilen bireylerin topluma da çok hayirli çok faydali oldugunu özellikle söyleyebilirim. Hepinize basarilar diliyorum, ailelerinize de çok selam söyleyin. Burada Insallah iyi bir egitim sonucunda istediginiz üniversitelere gidersiniz" dedi.

Programa Vali Okay Memis, Karayazi kaymakami Muammer Saridogan, Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Ahmet Orkun, Il Müftüsü Sahin Yildirim, Ali Seker Vakfi Onursal Baskani Muhammet Seker ve kurum yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA