'Toplu Ulasim Fiyat Tarifesi, ABB'nin Çogunlukta Olmadigi UKOME'de Belirlenmektedir'

Ankara Büyüksehir Belediyesi, bazi basin yayin organlarinda “Ankara’da Ögrenci Abonman Zammi Geri Alindi” basligiyla servis ettikleri haberlerin gerçegi yansitmadigini duyurdu. Yapilan açiklamada toplu tasima ulasim fiyatlarinin Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafindan belirlendiginin alti çizildi.

'Toplu Ulasim Fiyat Tarifesi, ABB'nin Çogunlukta Olmadigi UKOME'de Belirlenmektedir'
“Ankara’da Ögrenci Abonman Zammi Geri Alindi” basligi ile bazi basin yayin organlarinda çikan haberlere Ankara Büyüksehir Belediyesi, gerçegi yansitmadigina dair bir paylasimda bulundu. Toplu tasima ulasim fiyatlarinin belirlendigi UKOME’de çogunlugun Ankara Büyüksehir Belediyesi üyesinin olmadigini belirten Ankara Büyüksehir Belediyesi yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“UKOME’de çogunluk Ankara Büyüksehir Belediyesi’nde degildir ve son fiyat artislari çogunlukta olmadigimiz UKOME’de belirlenmistir. Ankara Büyüksehir Belediyesi Baskani Mansur Yavas döneminde baslayan uygulamayla Ankara’da ögrenciler aylik 90 TL’ye 225 binislik abonman kullanabilmektedir. Abonman kart, Mansur Yavas Belediyeciliginin bir sonucudur ve binis basi 40 kurus ile Türkiye’nin zaten en uygun ögrenci ulasimlarindan biri Ankara’dadir. Hal böyle iken, daha önce biletleri pahali satan ve ögrenci abonmani çikarmayan bir zihniyetin, yasal olmadigini bile bile yaptigi mesnetsiz açiklamalarini Ankara halkinin takdirine birakiyoruz. Bu kesimin siyaseti seviyesiz birakmak için takindigi tavrin asla bir parçasi olmayacak; 6 milyon Ankaraliya seffaf, katilimci ve hesap verebilir sekilde hizmet etmeye devam edecegiz.”

(Oguzhan Halil Özbek/IHA)
Kaynak: İHA