Fatih'te 30 Saniyede Bin Dolarlik Hirsizlik Kamerada

Fatih’te bir magazanin vitrininin kilidini kiran süpheliler, bin dolar degerindeki 15 adet sapkayi 30 saniye içerisinde çaldi. Hirsizlik anlari güvenlik kameralari tarafindan kaydedildi.

Fatih'te 30 Saniyede Bin Dolarlik Hirsizlik Kamerada
Olay, dün Küçük Ayasofya Mahallesi’nde saat 00.30 siralarinda meydana geldi. Iddialara göre, 4 süpheli yolda yürürken bir magazanin vitrininde bulunan sapkalari sapkalari çalmak için cam vitrinin kilidini kirdi. Cam vitrini açmayi basaran süpheliler içinde bulunan tanesi yaklasik 70 dolar degerindeki 15 adet sapkayi çaldi. 30 saniye içerisinde çaldiklari sapkalari montlarinin içine sokan ve kafalarina takan süpheliler olay yerinden sakin adimlarla uzaklasti.

Hirsizlik ani kamerada

Yasanan hirsizlik anlari güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, süphelilerin cam vitrini kirip içindeki sapkalari aldiklari, daha sonra olay yerinden sakin adimlarla uzaklasiyorlar.

“Bin dolara yakin bir zararimiz var”

Dükkanlarinin vitrinlerinden yapilan hirsizliga iliskin konusan esnaf Kadir Dumlu, “4 tane çocuk 15 - 18 yaslarinda. Geliyorlar. Burada sallana sallana kilidi patlatiyorlar, cami kiriyorlar. Burada bizim markali ürünlerimiz var. Her biri 60 - 70 dolar. Kafasina takiyorlar montlarinin içine dolduruyorlar ve buradan sallana sallana ara sokaga devam ediyorlar. Bin dolara yakin bir zararimiz var burada. Isyerimizi yeni açtik. 30 - 35 bin dolarlik yatirimim var. Bin dolar kayip bizim için ciddi bir zarar. Bunu 15 - 18 yaslari arasinda 4 çocugun yapmasi bizi çok sasirtti. Bu kadarini beklemiyorduk. Magduriyetimiz var. Gerekli tedbirlerin arttirilmasini istiyoruz burada” dedi.



“30 saniyede bin dolarlik bir hirsizligin yapilmasi bizi çok sasirtti”

30 saniyede yapilan hirsizlik karsisinda saskin olduklarini söyleyen Kadir Dumlu, “30 saniyede bir hirsizlik yapiliyor. Çok enteresan bir durum. Biz burada nöbet tutsak, adam içeride bir lavaboya gidip gelse çok kisa bir süreç. Baya profesyoneller. 15 yasindaki bir çocugun profesyonel bir sekilde hirsizlik yapmasi bizleri çok sasirtti. Burada çesitli hirsizlik olaylarini her zaman görüyoruz. Turizm bölgesi. Sürekli hirsizlik oluyor. Aliskiniz ama 30 saniyede bin dolarlik bir hirsizligin yapilmasi bizi çok sasirtti” seklinde konustu.



“Tedbirlerin arttirilmasini istiyoruz”

Bulunduklari bölgede tedbirlerin arttirilmasini istediklerini söyleyen Kadir Dumlu, “Biz burada tedbirlerin arttirilmasini istiyoruz. Gece bekçi arkadaslari da görüyoruz, görevlerini yapiyorlar. Memur arkadaslar islerini basarili bir sekilde yapiyorlar ama tedbirlerin yetersiz oldugunu düsünüyorum. Tedbirlerin daha çok arttirilmasini bekliyoruz. Magduriyet yasanmamasi için bütün halk olarak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA