Toprak Evde Aç Susuz Yasayan Yasli Adama Devlet Sahip Çikti

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bagli Gafarli köyünde, esyasiz bir evde toprak üzerinde yatan ve gözleri görmedigi için kendi islerini karsilayamayan 80 yasindaki Kemal Kurt, yasadigi bu yerden alinarak yasli bakim evine yerlestirildi.

Toprak Evde Aç Susuz Yasayan Yasli Adama Devlet Sahip Çikti
Sumbas’in Gafarli köyü Gebeli Mahallesi’nde yalniz yasadigi ögrenilen 80 yasindaki Kemal Kurt hiç esyasi olmayan, yatagi dahi bulunmayan evde toprak üzerinde uyuyor, durumunu bilenler yemek getirirse yemek yiyor ve uzun süredir de banyo yapamiyordu. Iddiaya göre, ayni köyde bir oglu bulunan Kemal Kurt, yaslilik maasini almasina ragmen oglu yasli adama bakmiyordu. Çok uzun süredir banyo yapmadigi, 5 gündür ise hiç yemek yemedigi belirtilen yasli adamin bu durumu, bazi sosyal medya kullanicilari tarafindan paylasilinca, durumu ögrenen yetkililer harekete geçti.

Osmaniye Sosyal Hizmetler Müdürlügü görevlileri, Kadirli, Sumbas ve Mehmetli belediye baskanlari ve belediye görevlileri Kemal Kurt’u evinde ziyaret etti. Sosyal hizmetler görevlileri tarafindan evinden alinan yasli adam ardindan da saglik kontrolü için hastaneye götürüldü. Kemal Kurt daha sonra yasli bakim evine yerlestirildi.

Konuyla ilgili diger ilçe belediye baskanlari ile birlikte bir açiklama yapan Kadirli Belediye Baskani Ömer Tarhan, “Bu yasli amcamizin durumunu ögrenince diger belediye baskani arkadaslarimiz ve sosyal hizmetler görevlileri ile birlikte köye gelerek kendisini ziyaret ettik. Bizler her zaman garip gurebanin kimsesizin yanindayiz. Sosyal hizmetler görevlileri amcamizi alarak huzur evine yerlestirecek” dedi.

Kaynak: İHA