Liselere Uzmanlik Kütüphanesi

Tokat’ta liselerde kurulmasi hedeflenen “Uzmanlik Kütüphaneleri” için alinan 865 çesit toplam 5 bin kitap okullara törenle dagitildi.

Liselere Uzmanlik Kütüphanesi
Tokat Valiligi öncülügünde Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen "Kitap Tokat Projesi" dahilinde ögrencilere ücretsiz kitap dagitiminin yani sira okul kütüphaneleri zenginlestiriliyor. Tokat Valisi Ozan Balci, tarafindan ögrencilerin kitap okuma aliskanliginin artirilmasi amaciyla hayata geçirilen proje dahilinde liselerde ayrica uzmanlik kütüphaneleri kuruluyor. Bu anlamda Vali Ozan Balci’nin katilimi ile Z-Kütüphanede kitap dagitim programi düzenlendi.

Vali Balci, liselere tematik kitaplar alarak uzmanlik kütüphaneleri gelistirdiklerini ifade ederek, “Edebi eserlerin yaninda uzmanlik kütüphaneleri de kuracagiz. Türkiye’nin ve dünyanin yetistirdigi büyük yazarlarin, sairlerin kitaplarini aliyoruz ama asil hedefimiz uzmanlik tematik kitaplar “dedi.

Programda ögrencilerle sohbet eden Vali Balci "En kiymetli yillariniz lise yillaridir. Bu yillari iyi degerlendirin. Siki çalisin, kitap okuyun, spora, güzel sanatlara ilgi duyun, en az bir yabanci dil ögrenin. Hayalleriniz güçlü, umutlariniz canli olsun” diye konustu.

Vali Balci ayrica ilkokuldan liseye kadar 12 yabanci dilde kitaplar alinarak bütün okul kütüphanelerinin zenginlestirilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA