Ögrenciye Cinsel Istismarda Bulunan Servis Soförüne Cinsel Istismara Indirimsiz 25 Yil Hapis Cezasi

Kastamonu’da bir ögrenciye farkli zamanlarda cinsel istismarda bulunan servis soförü, iyi hal indirimi uygulanmadan 25 yil hapis cezasina çarptirildi.

Olay, 2021 yili Subat ayinda Kastamonu’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu il merkezinde servis soförü I.K., araci ile okula giden H.S.’ye birçok kez cinsel istismarda bulundu. Olayla ilgili sikayet üzerine Kastamonu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma neticesinde, I.K. gözaltina alindi. Tutuklanan sahis hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde açilan davanin karar durusmasi görüldü.

Hakim karsisina çikan I.K., son kez savunma yapti.

"1 yildir cezaevindeyim, çocuklarim çok perisan"

Savunmasinda hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen I.K., “10 yildir servis tasimaciligi yapmaktayim. Magdur ailesine Kastamonu’ya gelmek için yalan söylemekteydi. Anlattigi ifadede tarif ettigi yer benim ofisim degildi. Tamamen yalan söylüyor. Magdur daha öncesinde de ayni seyi yapmaktaydi. Bana fotograf gönderip görüsmek istedi. Adini Merve olarak tanitti, kendisi benimle görüsmek istedi. Kisiden hiçbir beklenti içinde olmadim. Hiçbir zaman aramadim, kisinin çagrilari üzerine aramalarim oluyordu. Ayni sekilde mesajda onun yazdiklarina sadece cevap veriyordum, direkt ben yazmadim. Kisi tarafindan hiçbir zaman beklenti içine girmedim. Ben kisiyle yüz yüze hiçbir zaman görüsme yapmadim. Sahsen yan yana gelmisligim yoktur. Ben ofisimde evraklarimi hazirlayip çikan birisiyim. Ofisimin kapisi sürekli olarak açik haldedir. Bu olay öncesinde de biliniyordu, neden o zaman sikayet etmek için beklediler. O kadar ay geçmis. Yapmadigim bir seyden suçlaniyorum. Kesinlikle böyle bir suç islemedim. 1 yildir cezaevindeyim, çocuklarim çok perisan. Ben agir bir suçlamayla suçlandim. Üzerimde agir bir leke olustu” dedi.



25 yil hapis cezasina çarptirildi

Yapilan savunmalarin ardindan, son sözü sorulan sanik, suçsuz oldugunu söyleyerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanik I.K.’yi ‘çocugun nitelikli cinsel istismari’ suçundun iyi hal indirimi uygulanmadan 25 yil hapis cezasina çarptirdi.
Kaynak: İHA