Edirne'de Skandal Görüntülerin Yasandigi Firinin Sahibi Konustu

Edirne’de bir çalisanin yere dökülen unlari kürekle tekrar toplayip lavas yaptigi firina 21 bin 296 TL para cezasi uygulandi. Firinin sahibi, IHA’ya açiklamalarda bulundu.

Edirne'de Skandal Görüntülerin Yasandigi Firinin Sahibi Konustu
Edirne’nin Sabuni Mahallesi’nde bir lavas firininda yasanan skandal görüntülerin sosyal medyada paylasilmasinin ardindan, Edirne Tarim ve Orman Müdürlügü ve zabita ekipleri firinda denetim gerçeklestirdi. Temizlik sartlarinin eksikligi gerekçesiyle firina toplamda 21 bin 296 TL para cezasi uygulandi. Görüntülerde yere dökülen unlarin toplanip lavas hamuru yapildigi ve isçilerin hijyen kurallarina uymadigi görüldü.

Firinda yasanan olayin santaj ve komplo üzerine oldugunu iddia eden firinin sahibi Onur İçel, “Yasanan olay tamamen santaj, komplo üzerine oldu. Bu video personelime para verilerek aldatilarak kandirilarak yapilan bir video. Elimde belgeler var. Mülk sahibim isçilere ‘unu yerde çek Onur’a gösterelim saka yapalim. Sana harçlik para da verecegiz’ dedi.

Isçilerde aramizin iyi oldugunu bilerek saka diye böyle yaptilar. Bu adamda niyeti kötüye kullandi. Bu videoyu görür görmez isçileri isten çikardim. Videodan sonra mülk sahibi bana sürekli santaj uygulamaya basladi.

Elden fazladan para istedi, kiranin 3-4 katindan fazlasini almaya basladi.

Her gün ekmegini buradan aliyor, yemek istiyor. Bu videoyu sürekli santaj olarak kullanmaya basladi.

Geçen ay suç duyurusunda bulundum. Ardindan video yayinlandi ve ceza kesildi” iddialarini öne sürdü.
Kaynak: İHA