Safranbolu'da Ramazan Ayinda Ihtiyaç Sahipleri Ve Çocuklar Unutulmuyor

Sosyal belediyecilik ilkesiyle hizmet eden Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Ramazan ayinda da ilçe halkini unutmadi.

Safranbolu'da Ramazan Ayinda Ihtiyaç Sahipleri Ve Çocuklar Unutulmuyor
Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü personelinin seferber oldugu mübarek ayda, Safranbolu’yu sokak sokak gezerek ihtiyaç sahiplerine ulasan Derman Ekibi, Hayir Çarsisi’nda hazirlanan gida kolilerinin dagitimina devam ediyor. Baska bir ekip ise her aksam ayri mahallede Ramazan Çocuk Etkinlikleri düzenliyor.

Hafta sonu Kirkille ve 15 Temmuz Mahallelerinde baslayan Ramazan Çocuk Etkinlikleri, 24 Nisan’a kadar her aksam baska mahallede düzenlenecek. Böylece oralardaki çocuklarin da gönüllerince eglenmesi saglanacak.

Konu ile ilgili açiklama yapan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, “ ‘Yani basindaki komsusu açken tok olarak geceleyen kisi (olgun) mü’min degildir’ anlayisiyla devam ettigimiz hizmet sürecimizde, ihtiyaç sahibi vatandaslarimizi hiçbir zaman unutmadik. Ramazan ayinda ise daha çok ihtiyaç sahibine ulasmayi istedik. Bu nedenle gida kolisi dagitimimizi sürdürüyoruz. Bize destek olmak isteyen hayirseverler de Hayir Çarsimiz ile görüserek, katkida bulunabilir” dedi.

En çok önemsedigi kesimlerden birinin de çocuklar oldugunu belirten Baskan Köse, “Onlarin yüzündeki bir tebessüm, dünyaya bedel. Bu mübarek ayda, onlari da sevindirmek istedik. 9 Nisan’da baslattigimiz ve 24 Nisan’a kadar her aksam ayri mahallede yapilacak Ramazan Çocuk Etkinliklerine katilimin yogun olmasi, bizleri memnun etti. Çocuklarimiz buraya geldikleri aileleri ile birlikte, patlamis misir ve pamuk seker ikramini kabul ederek Karagöz Hacivat seyrediyor. Bu etkinligin onlarin eski Ramazanlari tanimasi anlaminda önemli oldugunu düsünüyorum. Onlar; yüz boyama, palyaço gösterileri, interaktif oyunlar ve yarismalar ile de gönüllerince egleniyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA