Internetten Elektrikli Bisiklet Almak Istedi, 2 Bin TL'sinden Oldu

Kastamonu’da bir internet sitesi üzerinden bisiklet satin almak isteyen vatandas, 2 bin TL dolandirildi.

Kastamonu’da yasayan M.Ç. isimli vatandas, www.sahibinden.com internet sitesi üzerindeki ilandan gördügü bisikleti satin almak istedi. Ilan sahibi ile konusarak bisikletin siparisini veren M.Ç., sahsa 2 bin TL gönderdi. Siparis verdigi bisikletin gelmemesi üzerine dolandirildigini anlayan M.Ç., siparis verdigi satici S.S. hakkinda suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili S.S. hakkinda ’dolandiricilik’ suçundan dava açildi.

"Zararimin bir kismi giderilse bile ceza indirimi almasina rizam yoktur"

Kastamonu Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada sahsin indirimsiz yargilanmasini talep eden magdur M.Ç., “Bir internet sitesinden bir adet elektrikli bisiklet siparisi verdim. Fakat tarafima ulasim saglanamadi. Bu sebepten dolayi saticidan sikayetçiyim. Benden güven hususunda 2 bin TL para aldi. Zararimin bir kismi giderilse bile ceza indirimi almasina rizam yoktur” dedi.



“Numaralari para karsiliginda kiraliyordum”

Savunma yapan S.S. ise, “Benim adima 5 tane hat var. O numarayi M.P. adli sahsa 100 TL karsiliginda kiraladim. Hiçbir hattimin numarasini hatirlamiyorum. Numaralari para karsiliginda kiraliyordum. Ben, o zaman cüzdanimi kaybettim, göndermis oldugu hesap karti için de bankayi arayip kapattirmamistim ama cüzdanimin içinde hesap kartim da vardi. Daha sonrasinda da hiç hesabimi kontrol etmedim. Suçlamalari kabul etmiyorum. Ben www.sahibinden.com’a ilan vermedim. Magdur tarafi tanimiyorum. Hem suçu islemedigim için hem de bu suçu karsilayacak maddi durumum olmadigi için zarari karsilayamam” diye konustu.

Magdur ve sanigin avukatlarinin savunmalarini da dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki diger eksikliklerin giderilmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA