Huzurevinde Budadigi Agaç Dallarini Bastona Dönüstürüyor

Yozgat’ta kaldigi huzurevinin bahçesindeki yabani agaçlari meyve vermesi için asilayan 81 yasindaki Hasan Yildirim, agaçlarin hem bakimini ve budamasini yapiyor hem de budadigi agaç dallarindan baston yapiyor.

Huzurevinde Budadigi Agaç Dallarini Bastona Dönüstürüyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne bagli Alparslan Türkes Huzurevi’ne 6 yil önce gelen emekli memur Hasan Yildirim, kaldigi huzurevinin bahçesindeki agaçlarin bakimini büyük bir titizlikle yürütüyor. Her yil önceden belirledigi yabani meyve agaçlarini ekim ayinda budayan Yildirim, budamasi yapilan agaçlara da meyve vermesi için mart ve nisan aylarinda asilama yapiyor. Zamaninin büyük bir bölümünü kurumun bahçesinde agaç isleriyle ugrasarak geçiren Yildirim, budadigi elma, kiraz, visne ve aliç agaçlarinin dallarindan da baston yapiyor. Yildirim, büyük bir zahmet ve emek vererek elde ettigi bastonlari huzurevinde kalan yaslilara hediye ediyor.

Huzurevinin yani sira dogadaki agaçlarin da asilamasini yapan Yildirim, bu zamana kadar 500’e yakin agaci asiladigini söyledi.

Yozgat Alparslan Türkes Huzurevi’ne 6 yil önce geldigini belirten Yildirim, “Bu zamandan itibaren kurumun bahçesinde asi yapmaya basladim. Bazi yabani agaçlara asi yaptim. 500’e yakin asilama yapmisimdir. Asiladigim agaçlarin yüzde 90’i meyve veriyor. Agaçlarin bakimini yapiyorum, budamasini yapiyorum, her türlü ihtiyaci ben karsiliyorum” dedi.

Elde ettigi bastonlari yabani elma, armut, visne, kiraz ve aliç agaçlarindan yaptigini söyleyen Yildirim, “Budadigim ise yaramaz ama düzgün agaçlari seçiyorum, onlari baston yapiyorum. Baston olarak agaç dallarini degerlendiriyorum. Onlari huzurevindeki arkadaslarima hediye ediyorum. Burada baston yaparak zamanimi geçiriyorum, vaktimi degerlendiriyorum. Burada baston yaparak huzur buluyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA