Manavgat Baraji'ndan Birakilan Su, Selale Esnafini Harekete Geçirdi

Jandarma ekiplerinin Manavgat Baraji’nin kapaklarinin açilarak su birakilacagina dair yaptigi uyarilar, selale çevresinde bulunan esnaflarin önceden önlem almasini ve maddi kayip yasamamasini sagladi.

Manavgat Baraji'ndan Birakilan Su, Selale Esnafini Harekete Geçirdi
Sabah saatlerinde Manavgat Irmagi üzerinde bulunan Manavgat Baraji’nin kapaklarinin açilacagi ve 100 metreküp su birakilacaginin bildirilmesinin ardindan, Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligina bagli Merkez ve Sarilar Karakolu ekiplerince irmak kenarinda bulunan esnaflar ve vatandaslar megafonla uyarildi. Jandarma ekipleri, irmak kiyisinda balik avlayan vatandaslari da dikkatli olmalari konusunda uyardi. Uyarilarin ardindan esnaflar, irmagin yükselmesi ihtimaline karsi malzemelerini suyun ulasamayacagi alanlara tasidi. Manavgat Baraji’ndan su birakilmasindan yaklasik 1 saat sonra yükselen su seviyesi, selalede turistlerin resim çektirdigi yerlere ve seyir teraslarina ulasti. Uyariyla tedbir alan esnaf zarar görmedi.

Selale çevresinde isyeri bulunan esnaflar, barajlardan su birakilmasinin dogal bir olay oldugunu belirterek, “Bizim sikintimiz, gece ve haber verilmeden su birakilmasi hususundadir. Bugün barajdan gelen haber ve jandarmanin uyarilarinin ardindan malzemelerimizi kaldirarak gerekli tedbirlerimizi aldik. Böyle olmasi durumunda kimse zarar görmeyecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA