Kanada Basbakani Trudeau, Ukrayna Konusunda Avrupa'yi Ziyaret Edecek

Kanada Basbakani Justin Trudeau, Ukrayna’daki Rus isgali devam ederken diger dünya liderleriyle görüsmeler gerçeklestirmek üzere önümüzdeki hafta Ingiltere ve Letonya, Almanya ve Polonya’ya ziyaret düzenleyecegini duyurdu.

Kanada Basbakani Trudeau, Ukrayna Konusunda Avrupa'yi Ziyaret Edecek
Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldirilarina araliksiz devam ederken, Kanada Basbakani Justin Trudeau yaptigi açiklamada, Ukrayna konusunda müttefikleriyle görüsmeler düzenlemek adina Ingiltere ve Letonya, Almanya ve Polonya’yi ziyaret edecegini duyurdu. Basbakan Trudeau açiklamasinda, son birkaç gün içinde müttefik ülkelerden "güçlü, kesintisiz ve koordineli bir yanit" geldigini ve ortaklasa nasil mücadele edilecegini planlamayi dört gözle bekledigini belirtti.

Trudeau, "Ukrayna’yi desteklemeye nasil devam edecegimizi, dünya çapinda demokratik degerleri nasil güçlendirecegimizi ve demokrasi için nasil daha fazla ayaga kalkip Rus saldirganligina karsi duracagimizi tartisacagiz" ifadelerini kaydetti.

Ingiltere’ye vardiginda Kraliçe II. Elizabeth ile de görüsme yapacagini bildirerek ve Polonya’nin baskenti Varsova’da gezisini sonlandiracagini aktaran Trudeau, Bati’nin Ukrayna’nin ülkesini savunmadaki gücünden ilham aldigini ve müttefik ülkelerin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in "egemen ulusu" isgal etmesinin sonuçlarina katlanmasi için birleseceklerine dikkat çekti.

Ayrica Kanada Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan açiklamada ise, Trudeau’nun ziyareti dogrulanarak, Trudeau’nun Rusya’nin Ukrayna’yi isgali nedeniyle Kanada’nin Avrupali ortaklari ve müttefikleriyle dayanismasini daha da güçlendirmek adina " 6 Mart ile 11 Mart arasinda" yurt disinda olacagi ifade edildi.
Kaynak: İHA