ABD'den, NATO'nun Dogu Kanadinda Bombardiman Uçaklariyla Tatbikat

ABD, B-52 Stratofortress bombardiman uçaklarini NATO’nun dogu kanadi üzerinde uçurarak, Almanya ve Romanya ordulariyla birlikte tatbikat düzenledi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari üzerine ABD, B-52 Stratofortress bombardiman uçaklari ile NATO’nun dogu kanadi üzerinde Almanya ve Romanya ordulariyla birlikte tatbikat düzenledi.

Avrupa’daki ABD Hava Kuvvetleri tarafindan yapilan açiklamada, ABD Hava Kuvvetleri’nin en büyük stratejik bombardiman uçaklarindan B-52 Stratofortress uçaklari, Ingiltere’deki Kraliyet Hava Kuvvetleri istasyonu olan RAF Fairford’dan havalanarak yakin hava destegi ve entegrasyon görevi egitimi verdi. B-52 bombardiman uçaklari daha sonra Romanya’ya uçus gerçeklestirerek, burada bombardiman görev gücünün bir parçasi olarak daha yakin hava destegi egitimi aldi. Romanya hava sahasi üzerinde gerçeklestirilen uçus ile ABD, bombardiman uçaklarini Rus hava kuvvetlerinin hava üstünlügünü kurmaya çalistigi Ukrayna hava sahasinin bitisigindeki NATO ülkelerinin tam sinirina yerlestirdi. ABD Avrupa Hava Kuvvetleri, Afrika Hava Kuvvetleri ve NATO Müttefik Hava Komutanligi Komutani General Jeff Harrigian yaptigi açiklamada, "Bombardiman Görev Kuvvetleri (BTF) rotasyonlari, özellikle bu zor zamanda müttefiklerimiz ve ortaklarimizla bütünlesmek ve onlarla egitim almak için kritik bir firsat sunuyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA