Ukrayna'daki Türklerin Tahliyesi Sürüyor

Ukrayna’da mahsur kalan Türklerin tahliye çalismalari kapsaminda bir grup vatandas daha gece saatlerinde Bükres’ten düzenlenen tahliye seferiyle Istanbul’a döndü.

Ukrayna'daki Türklerin Tahliyesi Sürüyor
Rusya ile Ukrayna arasinda yasanan çatismalar nedeniyle Ukraya hava sahasinin kapanmasi üzerine bu ülkede mahsur kalan Türk vatandaslarinin tahliye çalismalari devam ediyor. Karayolunun yani sira çevre ülkelerden de tahliye uçaklariyla tahliye çalismalari devam ederken, Romanya’nin baskenti Bükres’ten bir grup Türk vatandasi daha bu gece saat 00.30 siralarinda Istanbul’a getirildi.

“Türk otobüslerini gördügümüzde dedik ki tamam artik biz kurtulduk diyebildik”

Pasaport kontrolünün ardindan yurda giris yapan yolcular, havalimaninda yasadiklari zor günleri anlatti. Makine montaji için yaklasik 20 gün önce Ukrayna’ya gittiklerini belirten Osman Özdemir, “Bir aylik bir isimiz vardi fakat birakip gelmek zorunda kaldik. Giderken böyle olaylarla karsilasacagimizi düsünmedik. Savas basladiginda bizim oldugumuz bölge çok sakindi ama birkaç gün sonra uçak seslerini duymaya baslayinca artik çikip gidecegiz buradan dedik. Ortalama 72 saattir yoldayiz. Bunun 24 saati trenle geçti. Otogarda bekledik ve taksiyle 250 kilometre yol gittik. O yol bizim için bitmeyen bir yoldu ve çünkü çok riskliydi. Sonunda gara varabildik ve orada Türk otobüslerini gördügümüzde dedik ki tamam artik biz kurtulduk diyebildik” dedi.

“3-4 gün kadar siginaklarda kaldik”

Ukrayna’dan ayrilisi sirasinda yasadigi zorlu süreci anlatan Kivanç Mecit Has ise, “Ben Kiev’de yasiyorum. Olaylar basladiginda da oradaydim. Diger sehirlere göre daha hararetli geçti. Benim yasadigim bölgeden daha çok giris yapmaya basladilar. Ilk iki gün bütün marketler bosaltildi, herkes stok yapmaya basladi.

Sonra otomatik tüfeklerin sesi artmaya basladiginda siginaklara inmek zorunda kaldik. 3-4 gün kadar siginaklarda kaldik. Daha sonra patlama sesleri daha da yogunlasti ve Lviv sehrine dogru gitmeye karar verdik. Trenler isiklari kapatip karartip sessiz bir sekilde ilerledi” dedi.

Kaynak: İHA