Bursa'nin Görkemli Camisinde Kaba Insaat Bitme Asamasina Geldi

Bursa’nin en büyük cami ve külliye insaatinda sona yaklasildi. Insaat alani 25 bin metre kareyi bulan caminin önümüzdeki yilin sonlarina dogru ibadete açilmasi bekleniyor.

Bursa'nin Görkemli Camisinde Kaba Insaat Bitme Asamasina Geldi
Türkiye’nin en kalabalik ögrenci nüfusuna sahip yüksekögretim kurumlarindan Bursa Uludag Üniversitesinin (BUÜ) Görükle Yerleskesi’nde baslatilan cami ve külliyenin insasi hizla sürüyor. Yerleskede 2,5 kat insa edilecek caminin kaba insaati yüzde 81 asamasina geldi.

Camide ayni anda 15 bin kisi ibadet edebilecek. Yapi, ibadet merkezi olmanin yaninda sosyal, kültürel ve egitim amaçli modern bir külliye hüviyetini tasiyacak. Hayirseverlerin yardimlarini ulastirdigi Üniversite Camii ve Müstemilatini Yaptirma ve Yasatma Dernegince insasi süren cami ve külliye heybetli görüntüsüyle Bursa’nin birçok noktasindan görülebilecek.

Caminin kaba insaatinin yüzde 81’inin tamamlandigini ifade eden Bursa Uludag Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Adem Dogangün, "Camimizin kaba insaati suanda yüzde 81 asamasinda caminin tabani 10 bin metre kare alana oturuyor. Insaat alani ise 25 bin metre kare alani kapliyor. Bunun 20 bin metre kare alina sosyal ve kültürel aktiviteler için için tasarlandi. 55 bin metre karesi namaz kilma alani olarak kullanilacak. Camimiz Türkiye’nin önemli camilerinden biri olacak. Kubbeleri ve minareleriyle Osmanli’yi kapilariyla Selçuklu’yu saçaklariyla da Türk mimarisinin birlesiminden meydana gelecek. Burada kütüphane, konferans salonu, atölyeler, siniflar ve toplanti salonlari da olacak. Ögrencilerimizin burada sosyal olarak birlesmelerini istiyoruz. Bu cami hayirseverlerin destekleriyle yapiliyor. Maliyeti 200 milyon lirayi bulacak. Cami için bagisçilarimiz var ama bagis yapmak isteyenleri de bekliyoruz. 1 yil içinde kaba insaatini bitirmeyi hedefliyoruz. Ince insaatta ayrintili masrafa girmeyip kisa sürede camimizi hizmete açmayi planliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA