Pegasus Hava Yollari'nda Bayrak Degisimi

Pegasus Hava Yollari CEO’su Mehmet T. Nane, 31 Mart’ta gerçeklestirilen Olagan Genel Kurul Toplantisi sonucunda Yönetim Kurulu Baskan Vekili seçildi. 1 Mayis 2022 tarihi itibariyla Mehmet T. Nane’den CEO’luk görevini devralacak isim ise Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Güliz Öztürk oldu. Güliz Öztürk, Türk sivil havacilik tarihinde, hava yolu tasimaciligi alanindaki ilk kadin CEO olacak.

Pegasus Hava Yollari'nda Bayrak Degisimi


2016 yilindan bu yana Pegasus Hava Yollari CEO’su olarak görev yapan Mehmet T. Nane, 31 Mart 2022 tarihinde gerçeklestirilen Olagan Genel Kurul Toplantisi’nda Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve Yönetim Kurulu’nun aldigi kararla Yönetim Kurulu Baskan Vekili olarak seçildi. Mehmet T. Nane’den CEO’luk görevini devralacak isim ise 2010 yilindan bu yana sirketin Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardimciligi görevini yürüten Güliz Öztürk oldu. Mehmet T. Nane ve Güliz Öztürk, yeni görevlerine resmi olarak 1 Mayis 2022 tarihi itibariyla baslayacak.

“Türk sivil havacilik tarihinde, hava yolu tasimaciligi alanindaki ilk kadin CEO”

Görev degisikligi ile ilgili degerlendirmede bulunan Mehmet T. Nane, “2016 yilinda teslim aldigim CEO’luk görevini, Pegasus’un gelisimine ve ilerlemesine uzun yillardir önemli katkilarda bulunan Güliz Öztürk’e mutlulukla devrediyorum. Kendisinin sirket bayragini göklerde parildayarak dalgalandirmaya devam edecegine yürekten inaniyorum. Bu degisim, Güliz Öztürk’ün Türk sivil havacilik tarihindeki ilk kadin hava yolu CEO’su olmasi sebebiyle de çok degerli ve önemli. Havacilik sektörü pandemiden bu yana hem yerel hem de global açidan çok zorlu bir dönem geçirdi. Sürdürmekte oldugum TÖSHID Baskanligi ve Haziran ayinda devralacagim IATA Baskanligi görevlerim çerçevesinde sivil havacilik sektörünün sürdürülebilir gelisimi için mücadele ederken, sirketteki yeni görevimde de Türk sivil havaciliginin dünyada parlayan yildiz konumunu pekistirmek ve sirketimizin saglam adimlarla yükselisine destek olmak için var gücümle çalismaya devam edecegim” seklinde konustu.



Güliz Öztürk ise söyle konustu “Bayragi Mehmet T. Nane’den gururla devraliyorum. Pegasus Hava Yollari olarak, kendisinin liderliginde 2016’dan bu yana birçok ilk ve öncü projeye imza attik ve ülkemizi uluslararasi arenada pek çok kez gururlandirdik. Sirketimizi daha da ileriye tasimak ve basarilarini taçlandirmak için tüm çalisma arkadaslarimla birlikte bütün gücümüzle çalisacagiz. Iki önemli alana yatirim, basarimizin mimari olmaya devam edecek: Teknoloji ve Insan. Türkiye’nin dijital hava yolu olarak, misafir deneyimini odak alan yaklasimimizla seyahat deneyimlerini kolaylastiracak dijital teknolojiler ve benzersiz yenilikler sunmayi sürdürecegiz. Is modelimizin temel prensiplerinden ödün vermeden, operasyonlarimizi ve faaliyetlerimizi sürdürülebilir çevre anlayisiyla yönetmeye devam edecegiz. En çok odaklanacagimiz konulardan biri de toplumsal cinsiyet esitligi olacak. Kadinlarin ve erkeklerin toplumsal yasamin her alanina esit katilimina ve kadinlarin potansiyellerini ortaya çikarabilmelerine katki saglamak için kurumsal ve bireysel olarak her türlü çabayi gösterecegiz. Biz sirket olarak yillardir toplumsal cinsiyet esitligi için elimizi tasin altina koyduk, mücadelenin tam ortasinda yer aldik. Bu degisim, ayni zamanda sirketimizin toplumsal cinsiyet esitligine verdigi önemin de bir göstergesi.”
Kaynak: İHA