Ögretmen Ve Velilerden Anlamli 'Kan'panya

Bursa’da bir ilkokul tarafindan düzenlenen kan bagisi kampanyasi, egitimin sadece siniflarda ögrencilere ders vermekten ibaret olmadigini gösterdi. Ögretmenler organize etti, ögrenciler ailelerini ikna etti ve okul bahçesinde hem ögretmenler hem veliler Kizilay’a kan ve kök hücre bagisladi.

Ögretmen Ve Velilerden Anlamli 'Kan'panya
Bursa’nin Yildirim Ilçesi’ndeki Sehit Polis Bülent Aslan Ilkokulu ögretmenleri Hayat Bilgisi derslerinde sik sik ögrencilerine anlattiklari kan bagisinin önemini bu kez bizzat uygulamali olarak gösterdi. Sinif ögretmenlerinden Bülent Kildan’in koordinasyonunda okulda düzenlenen kan bagisi kampanyasi öncesinde ilk olarak bu konuda minik ögrenciler bilinçlendirildi. Ögrenciler, ögretmenleri tarafindan verilen el brosürleri ile ailelerini kan bagisina davet etti. Kizilay Mobil Kan Bagisi Aracinin okul bahçesine gelmesiyle de kampanyanin starti verilmis oldu. Okuldaki bir sinif kan bagisi için düzenlenirken, Kizilay gönüllüsü ögretmen ve veliler kan ve kök hücre bagisinda bulundu.

Önceki yillarda düzenledikleri kan bagisi kampanyasinda bir arkadaslarinin bagisladigi kök hücrenin bir hasta ile uyum sagladigini ve hastaya donör oldugunu belirten Okul Müdür Yardimcisi Öner Çimen, bu yilki bagislarla da birçok hastaya umut olmak istediklerini söyledi.



Kanin acil degil, sürekli ihtiyaç oldugunu ve tek kaynaginin ise insan oldugunu hatirlatan Kizilay Görevlisi Alime Toklu Ayaz da bu konudaki duyarliliklari nedeniyle ögretmen ve velilere tesekkür etti.
Kaynak: İHA