FENOFEM Sanal Sanayi Fuari'nin Açilisi Karabük Üniversitesi'nde Yapildi

Karabük Üniversitesi’nde, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarinin (KARDEMIR) temelinin atilisi ve Karabük’ün kurulusunun 85. yil dönümü etkinlikleri dolayisiyla düzenlenen 2. Uluslararasi "3 Nisan FENOFEM Sanal Sanayi Fuari" açildi.

FENOFEM Sanal Sanayi Fuari'nin Açilisi Karabük Üniversitesi'nde Yapildi
Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda yapilan açilisa Karabük Valisi Fuat Gürel, Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Izzet Açar, Karabük TSO Baskani Mehmet Mescier, KARDEMIR Kurumsal Iletisim Müdürü Sakir Kurter, kurum müdürleri ve ögrenciler katildi.

Fuarin açilisinda konusan Karabük Valisi Fuat Gürel, 3 Nisan’in sanayi günü ilan edilmesi için gerekli çalismalarin yapilacagini belirtti.

KARDEMIR’in hem sehrin hem de ülke sanayisinin altyapisini gelistiren çok önemli bir isletme oldugunu ifade eden Gürel, “Ayni zamanda sadece kendisini gelistirmemis ülkemizdeki sanayi isletmelerinin kurulmasina öncülük etmis. Ilimizde su anda iki tane Organize Sanayi Bölgesi var, biri dolmus durumda. Yeni bir yerimiz kalmadi, devam eden yatirimlarimiz var. Karabük’ü ifade ederken aklima su geliyor. Bir taraftan sanayisi, bir taraftan turizmi, bir taraftan da egitim altyapimizin güçlü yanlarimizi söylemek icap ettigimde Karabük’ten bahsettigimde bu üçü aklima geliyor” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 3 Nisan’in Karabük için önem arz eden bir tarih oldugunu kaydederek, Karabük Üniversitesi’nin özellikli bir üniversite oldugunu ve çok yol kat ettigini söyledi.



Karabük Üniversitesi’nin 12 bin uluslararasi ögrenciye ev sahipligi yaptigini aktaran Polat, “Bu ögrenciler ülkelerinin elçileri olarak görev yapiyor. Bizi en yakin takip eden Istanbul Üniversitesi 10 bini bulmadi. Geldigimiz nokta çok önemli” ifadelerini kullandi.

3 Nisan’in sanayi günü olarak ilan edilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanligina isteklerini ilettiklerini belirten Karabük TSO Baskani Mehmet Mescier, “Umuyoruz ki önümüzdeki yil 3 Nisan gününü Karabük’ün kurulusuyla birlikte sanayi günü olarak da kutlamis olacagiz” seklinde konustu.

Mescier, uluslararasi 3 Nisan FENOFEM Sanal Sanayi Fuarinin kentin ekonomisinin dayandigi metal alaninda dijital bir açilim olmadigini, kent itibari konusunda yapilmis iletisim çalismasi olarak önem tasidigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan Vali Gürel tarafindan belge takdimi yapildi.
Kaynak: İHA