AB-Çin Zirvesi Yarin Yapilacak

Avrupa Birligi (AB) ve Çin arasindaki 23’üncü zirve yarin videokonferans yöntemiyle yapilacak.

AB-Çin Zirvesi Yarin Yapilacak
AB ve Çin arasindaki 23’üncü zirvenin yarin videokonferans yöntemiyle yapilacagi bildirildi.

Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ile birlikte AB’yi temsil eden AB Disisleri ve Güvenlik Politikalari Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yarin sabah Çin Basbakani Li Keqiang ve ögleden sonra Çin Devlet Baskani Xi Jinping ile görüsecek.

AB Konseyi tarafindan konuya iliskin yapilan yazili açiklamada, “Zirvenin ana odak noktasi, Ukrayna’daki savas, uluslararasi toplumun Ukrayna’yi desteklemek için katilimi, Rusya’nin saldirganliginin neden oldugu dramatik insani kriz, uluslararasi düzen için istikrarsizlastirici dogasi ve dogal küresel etkisi olacak’’ denildi.

Açiklamada, "Liderler ayrica ikili iliskilerin durumunu ve iklim degisikligi, biyolojik çesitlilik ve saglik gibi ortak çikar alanlarini ve ayrica daha dengeli ve karsilikli ticaret iliskisini saglamanin yollarini tartisacaklar’’ ifadeleri kullanildi.

Açiklamada ayrica, “AB, kurallara dayali uluslararasi düzeni ve evrensel degerleri koruma ihtiyacini vurgulama firsatini degerlendirecektir. AB, AB-Çin insan haklari diyalogunun önemli ölçüde yeniden baslatilmasi çagrisinda bulunacaktir’’ denildi.
Kaynak: İHA