Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Rus Silahli Kuvvetlerinin Kiev Ve Çernihiv Yönlerindeki Tüm Ana Görevleri Tamamlandi'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, “Rus Silahli Kuvvetlerinin Kiev ve Çernihiv yönlerindeki tüm ana görevleri tamamlandi” dedi.

Rusya Savunma Bakanligi’nin, baskent Kiev ve Çernihiv bölgelerine saldirilarin azaltacagina dair açiklamalarinin üzerine Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Kiev ve Çernihiv’de Ukrayna hedeflerinin yenilgiye ugratildigini belirterek, “Kiev ve Çernihiv istikametlerinde birliklerin planli yeniden gruplandirma faaliyetleri yürütülüyor. Donbass ve Ukrayna’da Rus ordusu tarafindan yürütülen özel askeri harekatin birinci asamasinda, Kiev de dahil bu istikametlerdeki büyük yerlesimlerin ele geçirilmesi için düsmanin güçlerini, araçlarini, kaynaklarini ve askeri teçhizatini yogunlastirmaya itilmesi planlandi” dedi.

Konasenkov, “Sivil nüfus arasinda can kayiplarini önlemek için Ukrayna Silahli Kuvvetleri’ni muharebe alaninda ve sehirlere saldirmadan durdurma, Kiev’in silahli olusumlarini bu güçleri Rusya ordusunun ana istikametinde, Donbass’ta kullanmasini engelleyecek sekilde yenilgiye ugratma plani yapildi. Tüm bu hedefler yerine getirildi” ifadelerini kullandi.

Ukrayna’nin dogusunda ve orta kesiminde yüksek hassasiyetli silahlar kullandiklarini belirten Konasenkov, “Ukrayna’nin bati ve orta bölgelerinden yeni bir düsman kuvveti akinini profesyonel askerlerin operasyonlari yoluyla, hava hakimiyetindeki üstünlük kullaniliyordu. Donbass Halk Cumhuriyetleri’ni özgürlestirme operasyonunun son asamasini gerçeklestirmek için gerekli tüm kosullarin olusturulmasi için modern yüksek hassasiyetli silahlar kullaniliyor. Bu amaçla 8 yil boyunca Kiev rejiminin olusturdugu savunma tahkimatlari, hedeflerin imhasiyla gerçeklestirildi ve devam ediliyor” dedi.



“Rus Silahli Kuvvetlerinin Kiev ve Çernihiv yönlerindeki tüm ana görevleri tamamlandi”

Tüm ana iletisim hatlari ve rezerv ikmal noktalarinin tam kontrol altina alindigini duyuran Konasenkov, “Ukrayna’nin hava savunma sistemleri, hava sahasi altyapisi, en büyük askeri depolar, parali asker egitim ve toplama merkezleri imha edildi. Onlar üzerinde çalismalar devam ediyor. Böylece, Rus Silahli Kuvvetlerinin Kiev ve Çernihiv yönlerindeki tüm ana görevleri tamamlandi” diye konustu.



“Kiev rejiminin Donbass ve Rusya nüfusuna karsi biyolojik silah kullanma ihitmalini ciddi sekilde degerlendiriyor”

Rusya’nin Ukrayna’da, ABD’nin destekledigi biyolojik laboratuvarlari incelemeye devam ettigini aktaran Konasenkov, “Açiga çikarilan bulgular, Kiev rejiminin Donbass ve Rusya nüfusuna karsi biyolojik silah kullanma ihtimalini ciddi sekilde degerlendirdigini kanitliyor. Savunma Bakanligi, bu konuda daha detayli bilgiyi en yakin zamanda düzenleyecegi özel basin toplantisiyla verecek” ifadelerini kullanarak, söz konusu laboratuvarlarin ABD Baskani Joe Biden’in oglu Hunter Biden ile baglantili oldugunu savundu.

Son 24 saatte Ukrayna’ya ait 64 askeri tesis vuruldu

Ukrayna’ya karsi Rus ordusunun bugünkü faaliyetlerinden bahseden Konasenkov, “Gün boyunca, operasyonel taktik ve insansiz uçaklar Ukrayna’nin 69 askeri tesisini vurdu. Toplamda, özel askeri operasyonun baslangicindan bu yana 124 uçak ve 77 helikopter, 214 uçaksavar füze sistemi, 323 insansiz hava araci, bin 767 tank ve diger zirhli savas araçlari, 186 çoklu roketatar, 741 top ve havan toplarinin yani sira bin 657 adet özel askeri araç imha edildi” dedi.

Kaynak: İHA