Putin, Scholz Ve Draghi'ye Dogal Gaz Ödemelerinin Ruble Olarak Yapilmasini Hakkinda Bilgi Verdi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Almanya Basbakani Olaf Scholz ve Italya Basbakani Mario Draghi ile yaptigi telefon görüsmesinde Rus gazi ödemelerinin ruble ile ödenmesine iliskin karar hakkinda bilgi verdi.

Putin, Scholz Ve Draghi'ye Dogal Gaz Ödemelerinin Ruble Olarak Yapilmasini Hakkinda Bilgi Verdi


Batili ülkeler tarafindan Ukrayna’ya saldirilari gerekçesiyle Rusya’ya uygulanan ekonomik ambargolara karsilik olarak Rusya’da ithal ettigi dogal gaz için ödemelerin ruble ile yapilmasi karari almisti. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Almanya Basbakani Olaf Scholz ile yaptigi telefon görüsmesinde bu karara iliskin bilgi verdi. Kremlin Basin Servisi tarafindan yapilan açiklamada, “Vladimir Putin, Alman Basbakanina özellikle Almanya’ya tedarik edilen gaz ödemelerinin Rus rublesi cinsinden yapilmasi kararinin özü hakkinda bilgi verdi. Ödeme prosedüründeki degisikligin, Rusya Merkez Bankasi’nin döviz rezervlerinin AB ülkeleri tarafindan uluslararasi hukuka aykiri bir sekilde dondurulmasindan kaynaklandigi belirtildi” ifadeleri kullanildi.

Putin ve Scholz’un, Ukrayna konusu ve Istanbul’da gerçeklesen müzakereleri de ele aldigi aktarilarak, “Vladimir Putin ve Olaf Scholz, Rus ve Ukraynali temsilciler arasinda önceki gün Istanbul’da yapilan son tur görüsmelerle ilgili olarak görüs alisverisinde bulundu. Ayrica basta Mariupol olmak üzere sivillerin çatisma bölgelerinden güvenli tahliyesinin saglanmasi konulari da ele alindi” denildi.

Putin, Draghi ile de ayni konuyu görüstü

Almanya Basbakani Scholz ile yaptigi telefon görüsmesinin ardindan Italya Basbakani Mario Draghi ile de görüsen Putin, bu görüsmede de Rus gazi ödemelerinin ruble ile ödenmesi kararina iliskin bilgiler aktardi. Kremlin Basin Servisi tarafindan yapilan açiklamada, “Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Italya Basbakani Mario Draghi arasinda telefon görüsmesi gerçeklesti. Mario Draghi’nin ricasi üzerine Vladimir Putin, bir gün önce Istanbul’da Rus ve Ukraynali temsilciler arasinda düzenlenen müzakerelerin ilerleyisi hakkinda bilgi verdi. Aralarinda Italya’nin da bulundugu bir dizi ülkeye dogal gaz tedariki ile ilgili ödemelerde rubleye geçis kararina iliskin açiklamalar da yapildi” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA