Kütüphaneye Hayat Katanlar Ödüllendirildi

Ordu’nun Ünye ilçesinde 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Kütüphane Haftasi nedeniyle ‘Kütüphanede Hayat Var’ temali program düzenlendi.

Kütüphaneye Hayat Katanlar Ödüllendirildi
Her yil 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasinda kutlanan ve 58. Kütüphane Haftasi nedeniyle Ilçe Halk Kütüphanesi öncülügünde düzenlenen programda, en çok kitap okuyan ögrenciler kaymakamlik tarafindan ödüllendirildi.

“Her yasa uygun hayat Kütüphane’de”

Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügü’nün ’Kütüphanede Hayat Var’ temali programda konusan Ilçe Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoglu, “Okumak bos zamanlari degerlendirmek için degil, kendimize olan deger katma mücadelesinde planli zaman dilimlerinde yapilmasi zorunlu faaliyetlerdir. Okudugumuz kitaplardan bir takim degerler, dersler çikarabilirsek, içimizde üzerinde yasadigimiz vatan ve sosyal dokuya yön veren kahramanlardan birini olusturabilirsek hayatimizda resetleme, formatlama her gün yeniden yapiliyor demektir. Kütüphanelerimiz hayatin her alanina, her yas gurubunun istek ve beklentilerine yönelik hizmet ürettigi içinde kütüphanelerde hayat vardir. Bos zamanlari kaliteli etkinliklerle geçirmek, sosyal ve kültürel programlara katilmak, el becerileri kurslarina dahil olmak ve kaliteli zaman geçirmek isteyenler içinde kütüphanede hayat var diyorum” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan kitap okuma yarismalarinda dereceye giren ögrencilere Ünye Kaymakami Ayhan Isik ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz ödüllerini verdi.

Program yeni gelen kitaplar sergisinin gezilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA