Firincilardan Belediyeye 'Haksiz Rekabet' Tepkisi

Eskisehir’de hizmet veren firinlarin Ramazan ayinda satacaklari pidelerin fiyatinin 5 lira olarak belirlendigini belirten esnaf, pidelerin Halk Ekmek’te 2,5 liraya satilacak olmasina tepki gösterdi.

Firincilardan Belediyeye 'Haksiz Rekabet' Tepkisi
Ramazan ayinin baslamasina sayili gün kala Eskisehir’de pide fiyati belli oldu. Geçen yil 280 grami 3 lira olan pidenin bu yil 270 grami 5 lira olarak satilmasina karar verildi.

Günler öncesinden Eskisehir Büyüksehir Belediyesi tarafindan açiklanan 280 gram pide için 2,5 lira olan fiyat ise firinci esnafinin tepkilerine neden oldu.

“Belediye firininin belirledigi fiyat haksiz rekabet olusturuyor”

Eskisehir Iç Anadolu Firin Isverenleri Sendikasi Baskani Musa Kazim Mülazimoglu, durumun haksiz rekabete yol açtigini söyledi.

Belediye tarafindan her seye zam yapilirken pideye zam yapilmamasina tepki gösteren Mülazimoglu, su ifadeleri kullandi:

“Ucuza imal etmenin bir formülü varsa bize de söylesinler. Belediye firininin belirledigi fiyat haksiz rekabet olusturuyor. Belediye ulasim, su gibi tüm hizmetlerine yüksek oranlarda zam yaparken pide için belirledigi rakam komik oldu. Yil boyu bekledigimiz Ramazan ayina buruk giriyoruz.”
Kaynak: İHA