E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Yozgat'ta Tanitildi

Içisleri Bakanligi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan hayata geçirilen, E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Yozgat’ta tanitildi.

E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Yozgat'ta Tanitildi
Vatandaslara hizmet odakli yerel yönetim anlayisina uygun, hizmetlerin hizli, güvenli ve kesintisiz verilmesini saglamak ve belediyelerin ortak bir platformda bulusturulmasina imkân sunmak amaciyla Içisleri Bakanligi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan 2017 yilinda hayata geçirilen, E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi, Yozgat Valiliginde gerçeklestirilen toplantiyla tanitildi. Toplantida katilimcilara projenin kisa tanitim videosu izletildi.

Toplantida konusan Vali Ziya Polat, Içisleri Bakanliginca hayata geçirilen projeyle vatandas odakli, etkin, hizli ve sürdürülebilir hizmet sunulacagini söyledi.

Vali Polat, “Bakanligimizca gelistirilen sisteme belediyelerimiz ücret ödemeyecek. Farkli yazilim lisanslarina ödenen ücretlerin de önüne geçilerek hizmetler modüller üzerinden ücretsiz sunulacak. Belediye baskanlarimizin destekleriyle, belediyelerimizin hizli bir sekilde e-Devlet çatisi altinda yer almasini saglayacagiz. Projeyle hem belediyelerin geliri artacak hem de düzenli ve disiplinli çalisma imkânina kavusulacak” dedi.

Içisleri Bakanligi Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Baris Göçmez ise, e-Belediye Projesi’nin vatandaslara, ülke ekonomisine ve belediyelere sagladigi avantajlar hakkinda bilgiler verdi. Göçmez, muhasebeden gelir modüllerine, ruhsattan altyapiya, emlak, su abonelik ve evlendirme modüllerine kadar 67 modülün Içisleri Bakanligi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilacagini belirtti.

Sistemin teknolojik altyapi gelistirme çalismalarini tamamladiklarini kaydeden Göçmez, “Il, ilçe ve belde belediyelerimizi sisteme es zamanli dahil ederek Türkiye’ye örnek bir model olarak sunmak istiyoruz” seklinde konustu.

Tanitim toplantisi, belediye baskanlarinin sisteme dair sorularinin yanitlanmasi ve görüs önerilerinin paylasilmasinin ardindan sona erdi.

Projenin tüm detaylarinin anlatildigi toplantiya Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, ilçe ve belde belediye baskanlari katildi.

Kaynak: İHA