CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Manisa Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Manisa’daki programlarinin sonunda Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Manisa Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Manisa’da bir dizi program ve açilislara katilan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, programlarin sonunda Manisa Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ali Filizkan, Kiliçdaroglu’na basinin sorunlarinin yer aldigi dosyayi takdim etti.

Basinin sorunlarini bildigini ve çözüm önerileri üretilmesi için çalismalar yaptiklarini söyleyen Kiliçdaroglu, "Daha önce de basinla ilgili konular bana yansitildi. Anayasada yer alan ‘Basin hürdür sansür edilemez’ maddesiyle basin özgürlügü vücut bulmustur. Dolayisiyla basin özgürlügü konusunda hepimizin çok duyarli olmasi gerekiyor. Basinin önemi bizim göremedigimiz, siyasetçilerin göremedigini görmesinden kaynaklaniyor” dedi.

Yerel seçimler öncesi ön seçim olup olmayacagi konusunda sorulan soruya Kiliçdaroglu, "Ona karari ben veremem. MYK karar verir ön seçim olup olmayacagini. Çikacak olan yasada 6 partinin neleri yapacagi asil olandir. Her parti kendi içine dönmüs degil. Önce parlamentodan yasa çikacak. Daha sonra hangi stratejileri izleyecegiz, onu oturup konusacagiz. Bu konuyu da henüz daha görüsmedik. Yasa çiktiktan sonra oturup ona karar veririz” diye cevapladi.

Kiliçdaroglu daha sonra Bingöllü muhtarlarla basina kapali gerçeklestirilecek programa katilmak üzere Manisa’daki bir otele geçti.
Kaynak: İHA