Tuzla Belediyesi'nden Mardin'de Köy Okuluna Yardim Eli

Tuzla Belediyesi Mardin’deki bir köy okuluna giyim yardimi yaparak, zeka atölyesi kurdu.

Tuzla Belediyesi'nden Mardin'de Köy Okuluna Yardim Eli
Tuzla Belediyesi bu kez yardim elini Mardin’in Kiziltepe ilçesine bagli Akçapinar köyündeki Akçapinar Ilkokulu’na uzatti. Köy okulundaki ögrenciler için giyim yardimi yaparak ögrencilerin sosyal aktivitesini arttirmak için zeka atölyesi kurdu.

Tuzla Belediyesi’nden öncelikle kiyafet yardimi yapmak için kendisini aradiklarini söyleyen Akçapinar okulu yetkili Ögretmeni Esra Boyraz, “Daha sonra kiyafetten ziyade baska ihtiyaçlarimiz da oldugunu bahsettim. Sag olsun bizi kirmadilar, ne gönderdiysek liste yap dediler. Zeka oyunlari sinifi istedik okulumuzun suyu olmadigindan bahsettik. Hepsiyle tek tek ilgileneceklerini dile getirdiler. Su anda yardim kolileri geldi, çok mutlu olduk. Çok büyük mutlulukla karsiladik. Içinde zeka oyunlari ve ögrenciler için mont, bot, kiyafet yardimlari var. Kitaplik göndermisler, masalarini, sandalyelerini her seylerini göndermisler. Yavas yavas kurmaya basliyoruz. Daha sonra insallah tamamlanmis bir sekilde de kullanmaya baslayacagiz” dedi.



“Çocuklar köyde olduklari için çok fazla sosyallesme imkani bulamiyorlar”

Çocuklarin sadece köy içinde ya da hep ayni arkadaslarini gördüklerini kaydeden Boyraz, “Bu birlikte olduklari alani çesitlendirilirsek sosyallesmeleri de dolayli olarak artmis oluyor. Okulda fiziksel kosullar düzelecek. Özellikle köy okullarinda fiziksel kosullar iyilestikçe otomatik olarak akademik basariyi artirir. Okula ilk girdigimde belki de haddim olmayarak, ne yapacagim burada dedim. Böyle bir çaresizlik içindeydim. Bin bir türlü imkansizliklar vardi. Ama böyle gelen yardimlarla ya da verdiginiz emeklerle okulumuz her gün biraz daha güzellesti, her gün biraz daha iyilesti. Çocuklarin davranislari da degisti, derslere daha olumlu yaklasim oldu. Buradan sunu söylemek istiyorum. Köy okullarina ne kadar yardim yaparsak, ne kadar güzellestirirsek okur, oradaki ögrencilerin basarilari da ayni oranda artiyor” diye konustu.

Boyraz, Köy okulundan desteklerini esirgemeyen Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, esi Fatma Yazici ve Vefa Dernegi’nde gönüllü çalisan ögretmenlere tesekkür etti.

Okulda çalisan Ögretmen Sadik Göze ise “Basta Istanbul Tuzla Belediyesi’ne ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederim. Çocuklar da çok mutlu oldular. Okula biraz daha güdülendiler, minnettar kaldik. Bize su anda kiyafetler geldi. Bu da bizi, çocuklari daha da mutlu etti. Emegi geçen herkese tekrar çok tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA