CHP Antalya Il Baskani'nin Belediyede Ise Alinacak Personel Kontenjani Açiklamasi

Antalya’da yayin yapan bir televizyon programina canli yayin konugu olan CHP Il Baskaninin yaptigi kontenjan paylasimi açiklamasi sosyal medyada TT oldu. Il Baskani Büyüksehir Belediyesine alinacak 655 kisiyle ilgili program yapimcisinin "Sizin kaç kontenjaniniz var?" sorusuna, "Orada kontenjandan yana sikinti yok, yani biz belediye baskanimizla yaptigimiz istisarelerde, tabi ki burada Iyi Parti’nin de var, belediye baskaninin meclis üyelerinin de var, partinin de var. Biz onu adaletli bir sekilde ihtiyaca göre kendi aramizda konusup hallediyoruz. Orada bir kavgamiz dövüsümüz yok" cevabini verdi. Il Baskaninin sözleri sosyal medyada kisa sürede TT oldu.



Antalya’dan yayin yapan Kanal V Televizyonunda “Yüksek Tansiyon” isimli programda Kanal V Haber Müdürü Ali Buldu’nun canli yayin konugu olan CHP Antalya Il Baskani’nin yaptigi kontenjan paylasimi tartismaya sebep oldu. Belediyeye personel aliminin konusuldugu anlarda program yapimcisi Ali Buldu’nun Baskan Nuri Cengiz arasinda yasanan diyalog da Ali Buldu, personel alimiyla ilgili “Benden daha fazla adam alacaksin, senden alamayacagim” sözleri üzerine Nuri Cengiz, “Burada aslinda sikinti su, benden adam alip almamak degil, su anda Büyüksehir belediyemiz, 655 kisilik bir ilan çikti. Yedinci ayda açiklanan tasarruf kararnamesi geregi yeni bir alim yapma sanslari yok, emekli olan, istifa eden ya da vefat edenlerin yerine bosalan kadrolara, 2021 yilinda bosalan kadro 655 kisi o da demek ki onda da ISKUR’da ilana çikiyorsun, o da taseron zaten, basvuru ne kadar biliyor musunuz? 20 binin üzerinde, düsünün yani” dedi.

Ali Buldu’nun "Sizin kaç tane kontenjaniniz var” sorusu üzerine Cengiz, “Orada kontenjandan yana sikinti yok, yani biz belediye baskanimizla yaptigimiz istisarelerde, tabi ki burada Iyi Parti’nin de var, belediye baskaninin meclis üyelerinin de var, partinin de var. Biz onu adaletli bir sekilde ihtiyaca göre kendi aramizda konusup hallediyoruz. Orada bir kavgamiz dövüsümüz yok” cevabini verdi.
Kaynak: İHA