Bashekim Fazil Kulakli Açiklamasi 'Kisitlamalar Elbette Kaldirilmali Ancak Kisisel Tedbirleri Elden Birakmamaliyiz'

Giresun Üniversitesi Tip Fakültesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Fazil Kulakli, kisitlamalarin yavas yavas kaldirilmasinin insanlar için hem maddi hem de manevi anlamda gerekli oldugunu ancak bunun pandeminin bittigi anlamina gelmedigini belirtti.

Bashekim Fazil Kulakli Açiklamasi 'Kisitlamalar Elbette Kaldirilmali Ancak Kisisel Tedbirleri Elden Birakmamaliyiz'
Insanlarin her zaman uymasi gereken kisisel hijyenlerine, toplu alanlarda devam eden kurallara uymasinin ve en önemlisi de asilarini yaptirmalarinin gerekliligine vurgu yapan Bashekim Kulakli, ”Omicron varyantinin bu kadar çok vakaya ragmen bizi çok etkilememesinin sebebi asidir. Kisitlamalarin gevsetilmesi demek pandeminin bittigi anlamina gelmiyor. Bu virüs devam edecek, varyantlari yine çikacak ancak daha güçsüz varyantlar olacagini tahmin ediyoruz ama tahmin edemedigimiz seyler de olabilir. Bu dogrultuda tedbiri elden birakmamamiz gerekiyor. Zaten devletimiz gereken tüm açiklamalari ve yapmamiz gerekenleri en ince detayina kadar arastirip bizlere söylüyor. Biz vatandaslar olarak da devletimizin bize söyledigi kurallari uygulama sorumlulugunda olursak hep birlikte el birligiyle atlatacagiz insallah” dedi.

Giresun genelinde pandemi boyunca hiçbir pandemi hastasinin sehir disina sevk edilmedigini belirten Bashekim Kulakli, Il Saglik Müdürlügü ve sehirde bulunan iki hastane olarak koordinasyonlu bir sekilde hareket ettiklerini ve müdürlük tarafindan gereken destegin saglandigini söyledi.

Bashekim Kulakli, "Gerektiginde hastane açtik, gerektiginde servis açtik. Tüm saglik çalisanlari canla basla bilinmeyen bir düsmanla savastilar. Omicron varyanti vaka sayilari çok yüksek olmasina ragmen bizlere herhangi bir ekstra önlem aldirmadi, bunda da tabii asilamanin etkisi çok fazla. Insanlar asi oldugu için bizim yeni servisler, yeni yogun bakimlar açmamiza gerek kalmadi. Vatandaslarimiz bilmelidir ki asilama çok önemli ve mutlaka asilarini aksatmadan olmalilar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA