Kilis'te 'Uluslararasi Hukuk Ve Göçmenlik' Konferansi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde “Uluslararasi Hukuk ve Göçmenlik” baslikli konferans gerçeklestirildi.

Kilis'te 'Uluslararasi Hukuk Ve Göçmenlik' Konferansi
7 Aralik Üniversitesi Ortadogu Arastirmalari Merkezi (KODAM) ve Uluslararasi Ögrenci Toplulugu is birliginde Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ibrahim Efe’nin konusmaci oldugu “Uluslararasi Hukuk ve Göçmenlik” baslikli konferans Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Doç. Dr. Ibrahim Efe, uluslararasi hukukta; göç olgusunun politik, felsefi ve dini zeminlerine iliskin bilgiler verdikten sonra göç, göçmenlik, mülteci, siginmaci gibi göç literatüründe çok sik kullanilan kelimelere tanimlar getirdi.

Göçün medya kismina deginen Efe, ulus-devletlerin, AB’nin ve Türkiye’nin göç politikalari hakkinda bilgiler verdi. Efe, Suriye krizi ve Rusya-Ukrayna Savasi’ndan dolayi gerçeklesen göç hareketlerine vurgular yapti. Güncel verileri sunan Efe, yürütücüsü olacagi “Kilis 7 Aralik Üniversitesindeki Uluslararasi Ögrencilerin Akademik Entegrasyon Süreçlerinin Analizi” projesi hakkinda da bilgiler verdi. Rektör Yardimcisi Halil Aldemir de konferans sonunda uluslararasi hukuk, göç ve uluslararasi ögrencilerimizle ilgili kisa bir konusma gerçeklestirdi.

Konferans soru-cevap kisminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA