Sinop'ta 58. Kütüphane Haftasi Törenle Kutlandi

Sinop’ta 58. Kütüphane Haftasi etkinlikleri dolayisiyla kutlama programi düzenlendi. Törende en çok kitap okuyan kisilere ‘yilin okuru’ ödülü verildi.

Sinop'ta 58. Kütüphane Haftasi Törenle Kutlandi
Kültür ve Turizm Il Müdürlügü toplanti salonunda gerçeklestirilen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla basladi.

Ardindan il genelindeki kütüphanelerin modernize çalismalariyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Il Müdür v. Metin Süren, “Dr. Riza Nur Il Halk Kütüphanesi ile Gerze ve Türkeli ilçe kütüphanelerimiz modernize edilerek günümüz kosullarina hizmet verecek standartlara yükseltilmis, Ayancik ve Erfelek ilçe kütüphanelerimiz yeniden yapilandirma projeleri tamamlanmis, ödenekleri saglanmis olup ihale asamasindadir. Boyabat, Duragan ve Saraydüzü kütüphanelerinin yenileme çalismalari da devam etmektedir. Ayrica ilimizde bir adet gezici kütüphane aracimiz hizmet vermektedir” dedi.

“Bedenimiz için yemek ve uyumak ne kadar önemliyse, zihnimiz için de okumak o kadar önemlidir anlayisiyla halk kütüphanelerini yasayan kütüphaneler haline getirerek, toplumun okumaktan uzak kalmamasi için kütüphanelerimizi tüm vatandaslarimiza uygun hale getiriyoruz” dedi.

Insanliga faydali olmanin yolunun kitap okumaktan geçtigini dile getiren Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, “Kitap okumadan bilgi dagarciginizi genisletebilmeniz, yorum gücünüzü artirabilmeniz, olaylara saglikli bir sekilde bakabilmeniz mümkün degildir. Hayat bir mücadele ve bu mücadelenin içerisinde sinavlar var. Siz gençler için bu sinavlari asabilmenin yolu da öncelikle iyi kavrayabilen, anlayabilen, analiz eden kisiler olmakla mümkündür. Bunun da tek yolu var, bu da kitaplardan geçiyor, kitap okumaktan geçiyor. Ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensuplari olarak, dünyanin en çok okuyan milleti, en çok okuyan kisileri olmamiz gerektigini düsünüyorum. Milli, manevi, ahlaki ve kültürel degerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düsünebilen genç nesillerin yetismesi, okumaya, anlamaya ve sentez yapmaya baglidir. Bu anlayisla kütüphanelerimize yapilacak her türlü destegi, ülkemizin gelecegine yapilmis katkinin bir parçasi olarak degerlendirmekteyim. Bu duygu ve düsüncelerle; okuma sevginizin hiç eksilmemesi dilegiyle, kütüphanecilik haftasinin daha çok kitap okumaya vesile olmasini temenni ediyor, hepinize sevgi ve saygilarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Tören sonunda 6 adet kategoride en çok kitap okuyanlarin, ‘Yilin okuru’ olarak ödülleri Vali Karaömeroglu tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA