Savas Magduru 159 Ukraynali Yetim Çocuk Türkiye'ye Getirildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin girisimleri sonucu savas magduru 159 Ukraynali yetim çocuk Türkiye’ye getirildi.
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi sonucu magdur olan yetim çocuklara kapisini açan ülke Türkiye oldu. Savasin ilk günlerinde Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’in esi Olena Zelenska’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’a durumu bildirmesinin ardindan yetim çocuklarin Türkiye’ye tahliyesi için çalismalara baslandi. Çalismalar kapsaminda Disisleri Bakanligi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Içisleri Bakanligina Ukrayna’nin Ankara Büyükelçiligi yetkililerince çocuklarin durumuyla ilgili bilgi verildi.
Emine Erdogan ve bakanliklarin ortak çalismasinin ardindan 159’u yetim çocuk, 26’si bakim personeli toplam 185 kisi Polonya üzerinden Antalya’ya getirildi.
Kaynak: İHA
Emine Erdogan ve bakanliklarin ortak çalismasinin ardindan 159’u yetim çocuk, 26’si bakim personeli toplam 185 kisi Polonya üzerinden Antalya’ya getirildi.
