Yagmur Altinda Kalan Anne Köpek Ve Yavrulari Koruma Altina Alindi

İçel’in Erdemli ilçesinde yeni dogan yavrulariyla birlikte 2 gün boyunca yagmur altinda kalan anne köpek ve yavrulari, İçel Büyüksehir Belediyesince koruma altina alindi.

Yagmur Altinda Kalan Anne Köpek Ve Yavrulari Koruma Altina Alindi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Erdemli ilçesi Çesmeli Mahallesi’nden Kasli Geçici Bakimevi’ne gelen ihbar üzerine yola çikan ekipler, anne ve 4 yavrusunun oldugu yere ulasti.Yagmur ve soguktan birbirine siginan anne ve yavrulari,ekipler tarafindan bakimevine getirildi.

Ilk kontrolleri ve gerekli besin takviyeleri yapildiktan sonra anne ve yavrulari, isiticinin oldugu sicak bir odaya alindi. Zorlu hava sartlarina ragmen yavrularini yagmurdan ve soguktan korumayi basaran anneye ‘mucize’ adi verildi.

Ancak yavrularin en zayifi ve minik olani, sag ayagindaki ezik ve genis enfeksiyon nedeniyle hayata tutunamadi. Zor hava sartlari altinda bebeklerini korumayi basaran anne köpek ile 3 yavrusunun saglik durumu gayet iyi.

“2 aya kadar bebekler annesiyle kalacak ve sonra sahiplendirmek üzere ayiracagiz”

Anne ve yeni dogan yavru bölümünden sorumlu Veteriner Saglik Teknikeri Mürside Gökdurna, “Havalarin da çok kötü oldugu bir dönemde hem çok üsümüslerdi hem çok islanmislardi ve bebeklerimiz çok küçüktü. Belli ki çok zor kosullarda ve ortamda kalmislar. Aldik, su an gayet iyiler. Herhangi bir sikintimiz, saglik problemimiz yok. Annemiz iyi, bebeklerimiz iyi. Elimizden geldigince iyi bir ortam hazirlamaya çalisiyoruz. Diger annelerde oldugu gibi bu köpegimize de iyi bir ortam hazirlamaya çalisiyoruz. Hem sagliklari hem keyifleri gayet yerinde. Herhangi bir problemimiz yok. Yaklasik 2 ayina gelene kadar da bebekler annesiyle kalacak ve ondan sonra sahiplendirmek üzere ayiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA