Süphan Dagi Eteklerinde Zorlu Hayvancilik

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dagi eteklerinde bulunan ve kar yagisinin yogun oldugu Aydinlar beldesinde zor sartlarda hayvancilik yapiliyor.

Süphan Dagi Eteklerinde Zorlu Hayvancilik
Süphan Dagi eteklerinde bulunan ve kentin en çok kar alan yerlesim yerleri arasinda yerini alan Aydinlar beldesinde karlar içerisinde hayvancilik yapmaya çalisan besiciler zorlu mesailerini sürdürüyor. Özellikle kirsal kesimde etkili olan kar yagisi nedeniyle hayvanlara bakmakta güçlük çeken besiciler, tek geçim kaynagi olan hayvanlari kar üzerinde beslemeye çalisiyor.

Kar kalinliginin yer yer 2 metreye ulastigi beldede geçimini hayvancilikla saglayan besiciler, karlarin erimesini ve baharin gelmesini dört gözle bekliyor.

Beldede hayvancilik yapan Harun Uçak, bu yil kis sartlarinin bir hayli zorlu geçtigini söyledi.

Özellikle mart ayinda siklikla yagan kar yagisi sonucu çok zorlandiklarini belirten Uçak, yem sikintisi yasamaya basladiklarini kaydetti.

Uçak, “Geçen sene bu zamanlar koyunlarimiz meraya çikmisti. Bu seneki kis çok uzun sürdü. Koyunlarimizi meraya otlatmaya çikaramiyoruz. Hayvanlara verdigimiz yemler ve samanlar tükenmek üzere. 5 günlük otumuz kaldi. Su an bizde ne yapacagimizi bilemiyoruz. Çok sikinti yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA