Kocasinan Belediyesi 5 Yilda 12 Adet Tek Tip Kemerli Sadirvan Yapti

Ilçe genelinde cami avlularindaki sadirvanlari Selçuklu Mimarisi tarzinda yenileyen Kocasinan Belediyesi 5 yilda toplam 12 adet kemerli sadirvan yaparken, bu yil ise 3 yeni sadirvani daha bölgeye kazandiracak. Sehrin kimligine bagli kalarak, tarihi ve kültürel degerlerine deger kattiklarini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, yapilan çalismanin sehrin estetigini ön planda tutarak, örnek alinacak bir çalisma oldugunu söyledi.

Kocasinan Belediyesi 5 Yilda 12 Adet Tek Tip Kemerli Sadirvan Yapti
Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak rutin belediyecilik faaliyetlerini en iyi sekilde yerine getirmenin yani sira ulasimdan altyapiya, çevreden kültür-sanata, egitimden spora, pazar yerinden temizlik hizmetlerine kadar tüm alanlarda yatirim yapmaya ve hizmet üretmeye devam ettiklerini vurguladi. Baskan Çolakbayrakdar, özellikle ilçe genelinde fiziki mekanlarin güzel olmasina önem verdiklerini belirterek, “Selçuklu zamaninda ecdadimiz, mimari eserleri gönüllerinden gelerek, Islami motifler vererek ibadethaneler yapmistir. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de vatandaslarin yogun kullanmis oldugu alanlarin çevre düzenlemesiyle birlikte, bölgenin ihtiyacina göre yeni fiziki mekanlar yapiyoruz. Özellikle ecdadimizi örnek alarak kemerli modern sadirvanlar yapiyoruz. Kocasinan bölgesinde 4 yil önce baslattigimiz çalismalarimiz yogun bir sekilde sürüyor. Yapmis oldugumuz sadirvanlari da sehrimizin geçmisini animsatacak sekilde Selçuklu Mimarisindeki kemerli hatlarla biçimlendiriyoruz. Yapilan çalismalarimiz, hemsehrilerime hayirli ugurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Selçuklu mimarisinden esintiler tasiyan, ayni zamanda son derece modern çizgilere sahip olan ve ortalama 100 metrekareden olusan kemerli sadirvanlarin içerisinde erkek ve kadin lavabolari, engelliler için farkli bir bölüm, 16 tane abdest alma yeri ve bunun yaninda son teknolojiyle donatilmis yüz litre kapasiteli sicak su bölümü bulunuyor. Kocasinan Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, Turgutreis, Yakut, Fevziçakmak, Yenidogan, Mevlana, Mithatpasa, Sümer, Beyazsehir, Barbaros, Erkilet Ertugrulgazi ve Erciyesevler olmak üzere toplam 12 adet kemerli sadirvan yapti. Kocasinan Belediyesi, bu yil ise 3 yeni sadirvani MOBILYAKENT ve Cirgalan Mahallesi’ne kazandiracak.
Kaynak: İHA