Belediyeden Üreticiye Tohum Destegi

Kütahya Belediyesi, köy statüsünden mahalle dönüstürülen 26 mahalleye misir, yonca, fig, yulaf yem tohumu dagitti.

Belediyeden Üreticiye Tohum Destegi
Törende konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Köyden mahalle olduktan sonra da üretimlerine devam eden çiftçilerimize, yem tohumu dagitimi ile destek oluyoruz” dedi.

Sehzadeler Parki içerisinde Kütahya Belediyesi’ne ait serada gerçeklestirilen dagitim töreninde açiklamada bulunan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, 26 mahallenin daha önce köy statüsünde oldugunu, son dönemde ise mahalle statüsüne geçtikten sonrada üretimlerine yerlerinde devam ettirdiklerini ifade etti.

Baskan Isik, “Bu 26 mahallemiz, Kütahyali hemsehrilerimizin doyurulmasinda ve beslenmesinde emekleri olan kiymetli mahallelerimiz. Pandemi sürecinin etkisi ile 2 yildir çiftçilerimiz ciddi sorunlar yasadi. Daha önce sebze fidesi dagitimi ile destek olduk. Bu senede, belediye meclisimizin aldigi kararla, mahallelerimizin üretimine destek olmak amaciyla yem bitkileri tohumlari dagitiyoruz” diye konustu.

Tohumlarin hayirli olmasini temenni eden Baskan Isik, sözlerini çiftçilere bereketli üretim dileyerek tamamladi.

Kütahya Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Mandal ise konusmasinda daha önce bu tür desteklemeleri Il Özel Idaresinden aldiklarini, mahalle statüsüne geçince Belediye tarafindan desteklendiklerini ifade etti.

Baskan Mandal, “Belediye Baskanimiz Prof. Dr. Alim Isik, yine bir ilki gerçeklestirdi. Üretim yapan çiftçilere yapilan destek, baskanimizin zor günlerimizde bizlerin yaninda oldugunu gösterdi. Baskanimiza ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Mahallelerimize hayirli olsun” seklinde konustu.

Törende, 2 bin 860 kilogram yonca, 8 bin 650 kilogram yulaf, 5 bin 850 kilogram adi fig ve 10 milyon 550 bin adet misir yem bitkisi ve tohum dagitimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA