Vali Masatli Açiklamasi 'Afetlere Müdahalede Her Türlü Imkâna Sahibiz'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Afetlere müdahale anlaminda araç gereç ve insan gücü bakimindan her türlü imkâna sahibiz. Ancak burada önemli olan sahip oldugumuz bu gücü senkronize bir sekilde yönetebilmektir” dedi.

Vali Masatli Açiklamasi 'Afetlere Müdahalede Her Türlü Imkâna Sahibiz'
Il afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantisina baskanlik eden Vali Masatli, "Ülkemiz bulundugu cografya itibariyle sik sik dogal afetlerle karsi karsiya kalmaktadir. Devletimiz dogal afetlere hazirlik bakimindan büyük bir yapilanma ve mevzuat degisikligi gerçeklestirdi. Sayin Cumhurbaskanimizin Basbakanligi döneminde gerçeklestirdigi çalismalarla bu alanda önemli mesafeler alindi. Bu gelismelerin ardindan deprem, sel ve çig gibi dogal afetlere devletimizin gösterdigi reaksiyon ve afet sonrasi yönetimi bu alanda ne denli gelismeler kaydettigimizin en açik göstergesidir” diye konustu.

Il Afet Risk Azaltma Planinin (IRAP) güncellenmesi, izleme ve degerlendirme komisyonunun olusturulmasina iliskin düzenlenen toplantida düsüncelerini anlatan Masatli, “Amacimiz kamu kurum ve kuruluslarimizin hizli ve etkin sekilde koordine olmasini saglamak ve muhtemel afetlerde vatandaslarimizin magdur olmamasi için gereken gayreti göstermektedir. Bu noktada kurumlarimiz ölçeginde 59 adet eylem plani belirlenmis olup eylemlerin gerçeklesme oraniyla Türkiye’de ilk 20 il arasinda yer almaktayiz. Ayrica AFAD acil mobil uygulamasiyla herhangi bir afet ya da olay aninda tek tusla acil çagri sayesinde vatandaslarimizin konumu belirlenerek aninda müdahale edilmekte ve bu sayede can kayiplari en aza inmektedir. Tüm vatandaslarimizdan istirhamim telefonlarina bu uygulamayi indirmesi ve kullanmasidir” seklinde konustu.

Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Fatih Ören, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Sahin ile kurul üyesi kurum ve STK temsilcileri de yer aldi.
Kaynak: İHA