Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'G7, Gerekli Olursa Rusya'ya Daha Fazla Yaptirim Uygulamayi Kabul Etti'

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Olaganüstü NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Zirvesi ve G7 Liderler Zirvesi’nin ardindan yaptigi açiklamada, G7 ülkelerinin gerektigi takdirde Rusya’ya daha fazla yaptirim uygulama konusunda kararli oldugunu aktardi.

Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'G7, Gerekli Olursa Rusya'ya Daha Fazla Yaptirim Uygulamayi Kabul Etti'
Almanya Basbakani Olaf Scholz, Belçika’nin baskenti Brüksel’de Olaganüstü NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Zirvesi ve G7 Liderler Zirvesi’ne katildi.

NATO ve G7 toplantilarinin ardindan basin toplantisi düzenleyen Scholz, G7 ülkelerinin Rusya’ya uyguladiklari ekonomik yaptirimlari gerekmesi halinde daha da arttirilmasi konusunda anlastiklarini ifade etti.

Rusya’nin birliklerini Ukrayna’dan çekmesi gerektigini vurgulayan Scholz, G7 ülkeleri olarak savasi olabildigince çabuk bitirmek için ekonomik nüfuzlarini kullanmaktan çekinmeyeceklerini ifade ederek, “Bugün hepimiz kendimizi yaptirimlarin eksiksiz bir sekilde uygulanmasina adadik. G7 ayrica ‘gerekli olursa’ daha fazla yaptirim uygulamayi kabul etti” dedi.

Scholz, Rusya’nin Ukrayna’nin kimyasal silah gelistirdigine dair yaptigi açiklamalarin gerçegi yansitmadigini belirtti.

Enerji tedariki konusuna da deginen Scholz, “ABD’den muhtemel dogal gaz teslimatlari ile bir süredir Almanya’daki enerji arzini çesitlendirmeye çalisiyoruz” dedi.

Bir gazetecinin Almanya’nin simdiye kadar oldugu gibi sadece eski silahlari degil, modern silahlari da Ukrayna’ya verecek mi sorusuna ise Scholz, "Sorunuz yanlis bir gerçege dayaniyor. Ukrayna’ya modern silahlar ve gereçler verdik” dedi.

Kaynak: İHA